Kaupunki mukaan TFT-sopimukseen

TFT tarkoittaa tässä yhteydessä sanoja Turku Future Technologies. Alun perin kyseessä on Turun ja Rauman kaupunkien sekä kahdeksan eri korkeakoulun ja yliopiston keskinäinen sopimus, jonka tavoitteena on luoda valmistavan teknologiateollisuuden teknologia- ja osaamistarpeita palveleva yhteistoimintarakenne.

Sopimukselle pyritään tuomaan korkeakoulujen ja yliopistojen osaaminen entistä helpommin yrityksissä hyödynnettäväksi.

TFT-hanke ei itse toteuta mitään konkreettisia asioita, vaan se yrittää löytää kuhunkin yrityslähtöiseen kehittämishankkeeseen sopiva yhteystyötahon korkeakoulumaailmasta.

Uudessakaupungissa on tarkoitus identifioida potentiaaliset kehittämishankkeet Ukipoliksen toiminnan kautta.

 

Nyt sopimusta ollaan laajentamassa ja liittymismahdollisuutta on tarjottu Uudenkaupungin lisäksi myös Salolle ja Forssalle.

Liittymällä sopimukseen Uusikaupunki sitoutuu rahoittamaan 15 000 eurolla vuodessa TFT:n toimintaa.

– Pois jääminen ei tarkoita, ettei Uudenkaupungin alueella voisi syntyä yhteistyötä yritysten ja korkeakoulujen välillä, mutta olemalla mukana voimme aktiivisesti etsiä potentiaalisia hankkeita, todetaan elinkeinojohtaja Jarkko Heinosen esittelytekstissä.

TFT-yhteistyö antaa uusia mahdollisuuksia tuoda korkeakoulumaailman osaamista alueemme yritysten hyödynnettäväksi ja se parhaimmillaan edistää tuote- ja tuotannonkehitystä ja sitä kautta yritysten kilpailukykyä.

Sopimuksen tuomaa todellista hyötyä arvioidaan vuoden toiminnan jälkeen, jolloin tehdään päätös sen jatkamisesta.

Kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti liittymisen sopimukseen.