Uusi kerrostalo kiinnosti

Sunnuntaina Golfravintolassa järjestetty Rantakadun varteen rakennettavan Liljaranta-nimisen osaketalon esittelytilaisuus oli menestys. Väkeä kävi puolitoista sataa, osa uteliaisuuttaan, mutta myös asunnonvarauksia tehtiin paljon.

Talon rakentaa valtakunnallinen rakennusyritys Lehto ja sitä markkinoi Kiinteistöspesialisti. Kuusikerroksisen talon rakentaminen alkanee keväällä.

– Asuntoja on alkuperäisissä suunnitelmissa 40, mutta useat huoneistoja varanneet haluavat yhdistää kaksi asuntoa isommaksi, joten lopullinen määrä on vielä epäselvä, kertoo Kiinteistöspesialistin Mikko Nordberg.

Huoneistoja on varaamatta enää toistakymmentä. Toista yleisesittelyä ei siksi tulla enää järjestämään, vaan jatkomarkkinointi hoituu internetin ja henkilökohtaisten käyntien kautta.

 

Talosta ei tule senioritaloa, mutta vanhusväestö huomioidaan talon suunnittelussa erityisesti.

– Esimerkiksi hissi on tilava eikä asunnoissa ole kynnyksiä ja erilaisten liikkumista helpottavien kaiteiden asentamiseen on varauduttu. Taloon tulee myös yhteinen tila, jota erilaiset palveluntarjoajat voivat hyödyntää.

Asuntojen yksityiskohtainen suunnittelu on menossa, joten huoneiston varanneilla on vielä mahdollisuus osittain vaikuttaa lopputulokseen.

– Taloon osoitettu kiinnostus osoitti ainakin sen, että uudelle kerrostalolle keskustassa on tarve. Monet vanhemmat ihmiset haluavat asumaan lähemmäksi palveluita ja pois omakotitalosta, kun liikkuminen tulee hankalaksi.

Hanke ei suoranaisesti liity autotehtaan kasvuun ja sen työntekijöiden asunnontarpeeseen, mutta kyllä rakennusliikkeessä on myös huomioita Uudenkaupungin positiivinen vire.

Artikkelikuvana havainnekuva suunnitellusta talosta Rantakadulta nähtynä.