Työllisyyden paraneminen pysähtyi lokakuussa

Koko vuoden, kesäkuukausia lukuun ottamatta, jatkunut työllisyyden paraneminen taittui lokakuussa. Ely-keskuksen työllisyystilaston mukaan Uudenkaupungin työttömyysaste oli lokakuun lopussa 5,9 prosenttia, kun se kuukautta aiemmin oli 5,8.

Prosentti merkitsee 420 työtöntä eli kuutta enemmän kuin syyskuun lopussa. Työttömyys kasvoi nuorten osalla. Kun syyskuun lopussa alle 25-vuotiaita työttömiä oli 28, lokakuun lopussa heitä oli 36.

Yli 50-vuotiaiden työttömien määrä sen sijaan jatkoi laskussa lokakuussakin, kun taas pitkäaikaistyöttömiä oli tilaston mukaan viisi enemmän kuin syyskuun lopussa.

 

Vuodessa työllisyyden paraneminen on kuitenkin ollut huimaa. Vuoden 2016 lokakuun lopussa työttömiä oli 591 ja työttömyysprosentti 8,1, nyt työttömiä on siis 170 vähemmän.

Avoimia työpaikkoja Uudessakaupungissa oli Ely-keskuksen mukaan lokakuun lopussa 311 kappaletta. Luku on 50 enemmän kuin syyskuun lopussa.

 

Naapurikunnista Kustavin työttömyysaste lokakuun lopussa oli 9,6 prosenttia, Laitilan 5,2, Pyhärannan 6,1, Taivassalon 8,7 ja Vehmaan 7,5.

Varsinais-Suomessa työttömien osuus oli lokakuun lopussa tasan 10 prosenttia, jossa on vuoden takaiseen laskua 2,1 prosenttiyksikköä. Koko Suomen työttömyysaste oli 10,4 prosenttia.

Alhaisin työttömyysaste oli Ruskon kunnassa, 4,8 prosenttia, suurimmat taas Turussa 13,0 prosenttia ja Salossa 12,7 prosenttia.

Ely-keskuksen raportin mukaan työvoiman kysyntä on edelleen vilkastunut ja viimeisen kolmen kuukauden aikana avautui 20 prosenttia enemmän uusia työpaikkoja kuin vuotta aiemmin.