Kuljetustekniikka-kilpailun voitto Vantaalle

Tiistaina Novidalla järjestetyn valtakunnallisen Kuljetustekniikka-kilpailun voittaja löytyi Vantaalta. Osanottajia yli 20 ympäri Etelä-Suomen. Novidan omat kilpailijat menestyivät tasaisesti, mutta eivät aivan kärkikolmikkoon yltäneet.

Kilpailu järjestettiin tänä vuonna Uudessakaupungissa, koska Novidan Uudenkaupungin toimipisteen Tero Aaltonen voitti kisan viime vuonna.

Kilpailu aloitettiin aamulla teoriaosuudella ja sen jälkeen kilpailijat suorittivat aikataulun mukaan viisi erilaista käytännön tehtävää.

Tehtävät jäljittelivät erilaisia kuljettajan ammatissa eteen tulevia oikeita työtehtäviä. Oli rekan ja trukin käsittelyä, kuorman tekemistä ja vaarallisten aineiden käsittelyä. Esimerkiksi trukkitehtävä tehtiin simulaattorilla.

Justus Rossi Helsingistä tarkkana rekan peruutustehtävässä.

Tehtävät eivät olleet nopeustehtäviä vaan arvostelussa kiinnitettiin huomiota oikeaan työskentelytapaan ja turvallisuusseikkoihin.

Joka tehtävässä oli toki maksimiaika, mutta yleensä tehtävät saatiin siinä ajassa tehtyä. Ainoastaan tasapisteisiin päätyneiden keskinäinen sijoitus määrättiin trukkitehtävään kuluneen ajan perusteella.

 

Kilpailijoita sai kukin toimipiste lähettää kaksi. Osa olikin vielä ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita, osa jo päättäjiä.

– Kaikki olivat kuitenkin taitavia kavereita ja vanhimmat olivat jo työssäoppimisjaksoilla tehneet ihan oikeita töitä ja se näkyi toiminnassa, sanoi kisan johtajana toiminut Jorma Hahtokari.

Määrätyissä tehtävissä vuosiluokka tuli näkyviin, sillä kaikille ei oltu vielä opettaa asioita, joita tehtävissä olisi vaadittu, mutta niistäkin kilpailijat yleensä selvisin, eivät maksimipistein mutta kuitenkin.

Kilpailun voitto meni tällä kertaa Vantaalle. Eduvantaan Roope Juutilainen sai 62,5 pistettä. Yhtä paljon sai Seinäjoen Jesse Leppänen, mutta hitaamman trukkisuorituksen vuoksi hän jäi toiseksi. Kolmas oli Artturi Toivonen Turusta 60,5 pisteellä.

Novidan Uudenkaupungin toimipisteen opiskelijoista Leevi Mäkinen keräsi 57 pistettä ja Artturi Anttila 56, joilla he olivat peräkkäin sijoille 5 ja 6.

Artikkelikuva: Kisan parhaat, vasemmalla kakkonen Jesse Leppänen, keskellä voittaja Roope Juutilainen ja oikealla kolmonen Artturi Toivonen.