Opetuspäällikkö tulee, viestintäkoordinaattori ei

Kaupunginvaltuusto teki pieniä muutoksia hallituksen hyväksymään tulevan vuoden talousarvioon. Hallituksen hylkäämä opetuspäällikkö palkataan, mutta elinkeinopalvelujen ehdottamaa viestintäkoordinaattoria ei. Molemmat muutokset tehtiin äänestyksen jälkeen.

Opetuspäällikön palkkaamista ehdotti proUkin Matti Ankelo, keskustan Mika Sjöblom puolestaan ehdotti sivistyspalvelukeskuksen hallintoon koordinaattoria. Tehtävät olisivat suunnilleen samat, mutta koordinaattori olisi vuositasolla noin 20 000 euroa edullisempi.

Kumpikin esitys sisälsi vaatimuksen, että palkkarahat on otettava sivistyspalvelukeskuksen muista toiminnoista, joten talousarvion menopuolelle asialla ei ollut kokonaisvaikutusta.

Henkilön tarvetta kummatkin perustelivat sivistyspuolen hallinnon pienellä henkilömäärällä ja myös tulossa olevien tehtävien lisääntymisellä mm. tulevan koulurakennuksen ja soten vuoksi.

Esitysten välillä äänestettiin ja Ankelon ehdotus voitti äänin 23-20. Sen jälkeen se asetettiin hallituksen esitystä vastaan. Sen Ankelon esitys voitti kirkkaasti lukemin 30-13.

 

Viestintäkoordinaattori palkkaaminen läpäisi hallituksen, mutta ei valtuustoa. Kokoomuksen Maija Junkola-Lehtonen piti kyllä viestintää tärkeänä asiana, mutta sanoi, että se on enemmänkin koko henkilöstön asia.

– Tänä vuonna tehtäviä on hoidettu määräaikaisin voimin ja se on ymmärrettävää kaupungin ja Suomen juhlavuoden vuoksi, mutta jatkossa viestinnän on oltava kaupungin johdon käsissä.

Kaupunginjohtaja Atso Vainio sanoi, että koordinaattorilla on ollut kova tarve ja se on kasvamaan päin, mutta ei saanut valtuusto heltymään.

Äänestyksessä tehtävän poistaminen talousarviosta sai 30 ääntä, sen säilyttämistä kannatti seitsemän valtuutettua.

Atso Vainio muistutti, että elinkeinopalvelut sai kulttuurikoordinaattorin mahtumaan talousarviokehykseen vähentämällä muita menojaan 30 000 euroa. Valtuusto ei kuitenkaan tätä palauttanut, joten kaupungin talousarvion käyttötalouden menot supistuivat ko. summalla.

 

Valtuuston muista päätöksistä tulee juttu myöhemmin, samoin ryhmäpuheenvuoroista.

 

Artikkelikuvassa valtuusto äänestää Suomen kuntaliiton valtuustoa suljetussa lippuäänestyksessä.