KaPa katkaisi tappioputken

KaPan naiset saivat tänään salibandyn ykkösdivarissa poikki kuusi ottelua kestäneen tappioputkensa, kun sarjan viimeisenä pisteittä oleva Kaarinan Sheriffs kaatui Pohitullissa lukemin 5-2, erät 3-1, 0-0 ja 2-1.

KaPa sai peliin lentävän lähdön, sillä pallo oli ensimmäisen kerran Sheriffsin maalissa 49 sekunnin pelin jälkeen. Maalin teki Milla Ranne Veera Laitosen syötöstä.

KaPa hallitsi erään ja puolivälissä Liina Hyytiä osui Riina Rantasen syötöstä. Sheriffs kavensi pari minuuttia myöhemmin, mutta Veera Laitonen taiteili KaPan 3-1 johtoon hetkeä myöhemmin.

Toinen erä oli molemmin puolin hieman sekavaa peliä. KaPalle tappioputken katkaiseminen oli tärkeää ja kova yritys meni välillä jo turhankin kovaksi eli pallo ja järki putosivat vauhdista.

KaPalla oli erässä yksi jäähy, mutta Sheriffs ei sen aikana saanut kovinkaan vaarallisia paikkoja. KaPalla oli muutama hyvä tilanne, mutta maalia erässä siis ei nähty.

 

Kolmannen erän alussa Venla Laivo vei KaPan jo kolmen maalin johtoon, syöttäjänä Liina Hyytiä. Sheriffs sai erän alkupuolella kaksi jäähyä, mutta KaPa on kyennyt niitä hyödyntämään, mutta erän puolivälin jälkeen Saana Lenkkeri osui.

Lopussa Sheriffs otti maalivahdin pois aina kun mahdollista ja saikin yhden kavennusmaalin, mutta ei kyennyt tosissaan uhkaamaan KaPan voittoa.

KaPan on voitosta huolimatta edelleen sarjassa sijalla 10, mutta ero keskikastiin supistui ja esimerkiksi kuudentena oleva Blue Fox on vain kolme pistettä edellä.

Sheriffsin putoaminen alkaa jo tässä vaiheessa näyttää varmalta, sillä eroa toiseksi viimeiseen on jo seitsemän pistettä.

KaPa aloittaa uuden vuoden kahdella vieraspelillä, 6.1 Lahdessa on vastassa Pelicans ja seuraavana päivänä Mikkelissä Hatsina.

Seuraava peli Pohitullissa on 20.1, vastaan tulee sarjakärki SB Vantaa.

 

Artikkelikuva: Veera Laitonen teki maalin ja syötti toisen KaPan katkaistessa tappioputkensa tänään Pohitullissa.