Suomi voitti Uudessakaupungissa Saksan

Suomen naiskiekkoilijat kukistivat Saksan perjantaina Uudessakaupungissa pelatussa Pre Olympic Games turnauksen ottelussa. Helpolla voitti ei tullut, selvästä Suomen painostuksesta huolimatta ottelu meni aina voittolaukauskisaan asti, jossa Jenni Hiirikoski ratkaisi Suomelle 3-2 voiton.

Turnauksen pelit pelataan pääasiassa Raumalla, mutta Lukon ja UJK:n yhteistyön tuloksena Saksan ja Suomen ottelu pelattiin Uudessakaupungissa.

Turnauksessa ovat Suomen ja Saksan lisäksi mukana Venäjä, Japani ja Ruotsi. Suomen ja Venäjän peli pelataan lauantaina Kupittaalla Turussa.

Suomi voitti ensimmäisessä pelissään Japanin, mutta hävisi toisessa Ruotsille 1-2. Päätösvastustaja Venäjä on voitti kaikki kolme peliään.

 

Ottelun järjestely on työllistänyt UJK:ta jo useita kuukausia. Maaotteluihin liittyy aina paljon pieniä, mutta tärkeitä seikkoja, joita normaalissa sarjapelissä ai tarvitse huomioida.

– Tänäänkin eri tehtävissä on mukana varmaan noin viisikymmentä UJK:n jäsentä, kertoi UJK:n puheenjohtaja Tommi Sarkki.

UJK:n tyttöjuniorit saivat kunniatehtävän saattaa joukkueet kentälle avausseremonioihin. Kaupunginjohtaja Atso Vainio piti lyhyen puheen ja kansallishymnien esilaulajana toimi Eelis Ahtola.

– Suomen pelaajat oli hauskoja, ne vitsaili toistensa ja meidän kanssa koko ajan, totesivat Suomen pelaajia saattaneet tytöt jälkeenpäin tilanteesta, joka etukäteen jännitti jokaista kovin.

 

Perjantain ottelu oli kokonaisuutena selvää Suomen hallintaa. Saksan hyökkäykset saatiin usein pysäytettyä jo Saksan päässä ja kiekko pyöri pääasiassa Saksan maalin edessä.

Koko ottelussa maalivahtien torjunnat olivat Suomen hyväksi 49-16 eli Saksan maalivahti Franziska Albl oli kovassa tulituksessa, mutta hän torjui erinomaisesti.

Ensimmäinen erä oli maaliton. Toisessa Jenni Hiirikoski vei Suomen johtoon, mutta Saksa tasoitti välittömästi päästyään ylivoimalle.

Johtoon Saksa pääsi kuusi sekuntia ennen erän päätöstä. Päätöserässä Suomen peliä sekoitti pari jäähyä, mutta alivoimapeli toimi sen verran hyvin, että Saksa ei päässyt ratkaisemaan.

Susanna Tapani tasoitti lopulta Suomen kovan painostuksen jälkeen 55. minuutilla.

Jatkoaika oli maaliton ja voittolaukauskilpailussa viiden ensimmäisen laukojan jälkeen tilanne oli tasan 1-1. Seuraavana laukojana Suomen Jenni Hiirikoski onnistui yllättämään Albln, saksalainen epäonnistui ja niin voitto Suomelle.

 

Kuvia tapahtumasta Sporttivakan albumissa eli tässä.