Korihaiden tappioputki venyy

Korihaiden tappioputki venyi tasan yhteentoista otteluun, kun kotijoukkue BC Nokia oli tänään parempi. Korihait aloitti lupaavasti ja johti alussa jo reilusti, mutta toisella neljänneksellä kotijoukkue teki peräti 37 pistettä ja repi eron, jota Korihait ei enää saanut kiinni.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä, mutta reilun neljän minuutin jälkeen Sean O’Brien ja Juan Pattillo pistivät ison rähinän päälle. O’Brien teki kuusi ja Pattillo 10 pistettä ja Korihait karkasi parhaimmillaan jo 11 pisteen johtoon. Pisteiden lisäksi miehet pitivät huolta levypalloista ja jakso päättyi lopulta Korihaiden yhdeksän pisteen johtoon.

 

Toisen jakson alkukin näytti Korihailta vielä kohtuullisen hyvältä. Ero pysyi yhdeksässä pisteessä jakson kolme ensimmäistä minuuttia, mutta sitten kotijoukkue alkoi löytää keinot Korihaiden puolustuksen avaamiseen ja toisaalta Korihaiden pistetehtailu laantui.

Tilanteesta 32-39 Nokia vei seuraavat minuutit peräti 15-0 ja siirtyi siis kahdeksan pisteen johtoon. Loppujakson aikana Korihait sai taas hieman juonesta kiinni ja ero tauolle mennessä oli yhdeksän pistettä. Korihait hävisi toisen neljänneksen 35-17. Heittoprosentit tipahtivat kauttaaltaan ja erityisesti heikkous näkyi levypalloissa, BC Nokia vei ne toisella kympillä 13-3.

 

Kotijoukkue aloitti kolmannen kympin vahvasti ja karkasi 15 pisteen johtoon. Korihait ei luovuttanut vaan alkoi kori korilta repiä eroa pienemmäksi. Korihait pääsikin alle kymmenen pisteen päähän, mutta lopussa Nokia onnistui paremmin ja ero repesi ennen päätösjaksoa 12 pisteeseen.

Lopussa Nokia ei antanut Korihailla yllätysmahdollisuutta vaan kasvatti eroa tasaisesti lähelle 20 pistettä. Sadan pisteen rajan se ylitti reilu kolme minuuttia ennen loppua.

 

Vastustaja onkin Korihaiden kymmenen viimeisen pelissä ylittänyt sata pistettä kaikkiaan seitsemässä pelissä, joten tappioputken perimmäistä syytä ei tarvitse sen kauempaa etsiä. Tosin se on kyllä ollutkin kaikkien tiedossa.

Alle sadan pisteen Korihaita vastaan ovat lokakuun jälkeen jääneet vain KTP, Espoo ja Lapua eli sarjassa häntäpäässä majailevat joukkueet.

Loppunumerot 112-91 sinetöivät Korihaiden 11. peräkkäisen tappion.

 

Juan Pattillo oli totuttuun tapaan Korihaiden pistenikkari, 27 pistettä, mutta vain neljä levypalloa. Yli 35 minuuttia pelannut Pattilla oli, myös totuttuun tapaan, tehokkain pelin alussa.

Hyvin polvioperaatiostaan toipunut Sean O’Brien pelasi 32 minuuttia, teki 18 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa, mutta hänkin hieman lopussa hyytyi, mutta se ei ole ihme.

Kenney Funderburk teki 20 pistettä, Quinton Chievous huonolla prosentilla vain yhdeksän. Suomalaispelaajista ei kukaan onnistunut erityisen hyvin.

 

BC Nokia oli tarkempi joka etäisyydellä, levypallot se voitti neljällä ja menetti pallon kuusi kertaa, Korihait 12.

Erityisen heikosti Korihait on parin viimeisen kuukauden aikana heittänyt vapaaheitot, prosentti on vajonnut useassa pelissä jopa lähelle 50:ttä. Alkukaudesta Korihait oli yksi sarjan parhaista vapaaheittojoukkueista.

Korihailla on nyt reilun 10 päivän tauko ja sitten tuplaottelut Vilpasta vastaan. 28.12 pelataan Salossa ja 30.12 Pohitullissa.

 

Artikkelikuva: Kenney Funderburk teki Nokialla 20 pistettä