Vilpas näytti tekemisen mallia

Kaksi päivää ei voimasuhteita muuttanut. Korihait hävisi torstaina Salossa Vilppaalle 30 pisteellä, tänään Pohitullissa eroksi muodostui 44 pistettä. Korihaiden uusi päävalmentaja Damion Dantzler näki kaikesta huolimatta positiivisia merkkejä Korihaiden pelissä, mutta totesi, että aikaa tarvitaan.

Sekä Dantzler että Vilppaan Joonas Iisalo mainitsivat Matt Gibsonin esityksen.

– Gibson toi Korihaiden peliin uuden ulottuvuuden ja Korihait pelasi alkupuoliskon hyvin, mutta kun Gibson loukkaantui, niin sen jälkeen pääsimme helpommalla. Iisalo totesi.

Vilpas johtaa sarjaa ja sen peli on hyvässä kuosissa. Iisalo totesi, että nyt tärkeintä onkin säilyttää vire pudotuspeleihin, pelissä ei sinänsä ole muuta kuin pientä viilausta.

– Meillä on myös laaja rinki ja tulee penkiltä kuka tahansa kentälle, niin pelisysteemi säilyy eikä kukaan ala sooloilemaan. Jos saada pidettyä pelissä tämänpäiväinen keskittyminen, intensitettii ja toteuttaminen, niin meitä on kenen tahansa paha voittaa.

 

Dantzler sanoi, että on haastava tilanne kohdata heti alkuun sarjan paras joukkue kahdesti.

– Korihaiden ongelmat ovat puolustuspelissä ja myös tietynlaista johtajuutta puuttuu ja siksi halusin Gibsonin joukkueeseen. Harmi vain, että hän loukkasi ja taisi loukata melko pahasti, sillä hän ei helposti jätä peliä kesken.

Dantzler oli tyytyväinen Korihaiden ensimmäiseen jaksoon, ero oli siinä vaiheessa Vilppaalle 12 pistettä, mutta Korihait oli saanut useita hyvä jaksoja ja roikkunut parhaimmillaan 5-6 pisteen päässä.

– Emme tunne vielä toisiamme, pelaajat eivät tiedä, mitä minä haluan, enkä minä tunne pelaajia. Tuntemus vahvistuu peli peliltä ja treeni treeniltä, yritän valaa pelaajiin uskoa oman systeemiimme ja sitä kautta tasaisuutta tekemiseen.

Joonas Iisalo sanoi, että tämänpäiväisellä ensimmäisen puoliajan esityksellä Korihait tulee varmasti sarjassa voittamaan vielä pelejä.

 

Vilpas oli selvästi tarkempi joukkue joka etäisyydeltä. Se voitti levypallot 41-27 ja menetyksiä sille kirjattiin 10 kun Korihaille niitä tuli 16.

Korihait ajautui pelin lopussa myös virhevaikeuksiin, Sean O’Brien ja Justus Kilpinen joutuivat viiden virheen jälkeen suihkuun ja Juan Pattillo ja Vesa-Pekka Laine pelasivat lopussa neljän virheen rasittamana.

Vilpas voittikin viimeisen kympin 31-13 ja ero repesi turhan suureksi.

 

Juan Pattillo oli tälläkin kertaan Korihaiden hyökkäyspäässä keihäänkärki. Dantzlerin toiveiden mukaan pallo pelattiin hänellä usein ja varsinkin keskimatkan kakkoset upposivat hyvin, korin alle Pattillo ei juuri lähtenyt puskemaan.

Kenney Funderburk pelasi varmaan parhaan pelinsä Korihaissa. Pisteitä hän teki 12 ja oli muutenkin aktiivinen.

Matthew Gibson toi peliin kaivattua johtajuutta. Pisteitä hän ei 15 minuutin aikana tehdä vain kaksi, mutta levypalloja otti neljä ja antoi neljä koriin johtanutta syöttöä.

 

Vilppaan tasaisesta joukkueesta tehokkain oli Aaron Jones, 20 pistettä. Myös yleisön taistelussa Vilppaan kannattajajoukkue kukisti Korihaiden vastaavan selvästi.

Korihaiden kanssa tasapisteissä ollut Lapuan Kobrat yllätti vieraissa Kouvot ja jätti Korihait yksin kuuteen pisteeseen.

Korihait pelaa seuraavaksi kolme vierasottelua, 3. tammikuuta Espoo Unitedia vastaan, siitä pari päivää myöhemmin odottaa Pyrintö Tampereella ja 14.1 on edessä matka Joensuuhun Katajan vieraaksi, sitten on vuorossa Pohitullissa Kouvot ja BC Nokia.