Vakkamalja edelleen Vankalle

Yleisurheiluseurojen välinen Vakkamalja-pistekilpailu päättyi viime vuonna jo neljännen kerran Kalannin Vankan voittoon. Aiemmat voitot Vankka oli vienyt tasoituskertoimen ansiosta, mutta nyt se oli myös absoluuttisesti laskien paras.

Pisteissä toiseksi sijoittui Uudenkaupungin Kenttäkarhut vain niukasti Vankalle hävinneenä, kolmas oli Maskun Kataja ja neljäs Laitilan Jyske.

Ilman kertoimia Jyske oli toisena vain niukasti Vankan perässä, Kenttäkarhut kolmas ja Kataja neljäs.

Vakkamaljan pisteisiin laskettiin mukaan kaikkiaan viiden alueen mestaruuskilpailun tulokset. Vanhojen kisojen lisäksi viime kesänä oli mukana yksi uusi kisa eli Vakka II ottelut, jotka tarkoittivat pääasiassa neliottelua.

– Kisoja on paljon, mutta Vakka-Suomen aluekisat ovat sopiva ponnahduslauta isompiin kisoihin ja kentillä on mukava kisata vaihteeksi naapuriseurojen urheilijoita vastaan oman seuran treenien ja kisojen vastapainoksi, totesi Vakka-Suomen seurojen yhteisorganisaation puheenjohtaja Riikka Matikainen.

 

Vankan puheenjohtaja Arto Hyvärinen ja Vakkamalja-kiertopalkinto.

Vankan isännöimänä Uudessakaupungissa pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa huomioitiin myös alueen paras urheilija aina 9-vuotiaista aikuisten sarjaan saakka.

Menestyskriteerinä oli pääasiassa vanhemmilla SM-kilpailut, nuoremmilla pm-kilpailut. Lähes joka sarjassa alueelta läytyi SM-mitalin voittanut urheilija ja nuoremmissa parhailla oli kesältä neljäkin piirin mestaruutta.

Vakka-Suomen parhaat: T9 Emma Helminen Kenttäkarhut, P9 Oskari Karvonen Mynämäen Isku, T10 Ellen Myllymäki Maskun Kataja, P10 Kustaa Salmela Vankka, T11 Rania Toivonen Kenttäkarhut, P11 Joni Seppänen Vankka, T12 Mea Toivonen Kenttäkarhut, P12 Jussi Ankelo Vankka, T13 Silja Koukonen Mietoisten Maununpojat, P13 Otto Hiivola Vankka, T14 Iida Verainen Nousiaisten Susi, P14 Miika Lahtonen Isku, T15 Maria Antola Jyske, P15 Juho Haapala Kataja, N17 Maria Vähätupa Vankka, M17 Heikki Äijälä Susi, N19 Elina Kinnunen Kenttäkarhut, N22 Venla Laiho Jyske, M22 Valtteri Välimäki Kenttäkarhut, N Krista Uusi-Kinnala Jyske ja M Joni Vainio-Kaila Jyske.

Nuorisovetäjänä palkittiin Kenttäkarhujen Pauliina Aalto. Hän on vetänyt UKK:n sisulisäikäisten harjoituksia ja myös organisoinut vetäjiä muihinkin harjoituksiin.

– Pauliina on tehokas ja ammattitaitoinen vetäjä, hyvä innostaja ja saa hyvin porukan mukaan. Tästä on osoituksena Kenttäkarhujen vilkastunut toiminta. Ohjausten lisäksi Pauliina vastaa Kenttäkarhujen kilpailutoiminnasta, luki Riikka Matikainen perusteluja.

Vakka-Suomen vuoden valmentajana palkittiin Mietoisten Maununpoikien Reijo Niemi.

 

Vakkamaljan pisteet: 1) Vankka 2086 (ilman kerrointa 1391), 2) Kenttäkarhut 2029 (966), Kataja 1381 (690), 4) Jyske 1376 (1376), 5) Kiisto 841 (366), 6) Isku 783 (261), 7) Susi 177 (104), 8) Maununpojat 25 (25), 9) Myrsky 25 (25), Tahti 0 (0).

Usean vuoden menestyksen ansiosta Vankan kerroin putoaa tälle vuodelle ja viidennen voiton ottaminen peräkkäin on entistä vaikeampaa.