Korihait voitti!

Se on jo jonkin aikaa ollut tuloillaan, mutta tänään Pohitullissa kaikki loksahti paikalleen ja pysyi kohdallaan loppuun asti. Vierasjoukkue Kouvot johti viimeisen kerran toisen jakson alussa, sitten Korihait karkasi ja kasvatti johtoa loppuhetkille asti. Loppunumerot 110-96.

– Tottakai hieno ja helpottava voitto, mutta prosessi on vasta alkutaipaleella. Tänään pelasimme joukkueena hyvin, jokainen täytti paikkansa ja onnistui omassa roolissaa, myös vaihtopenkiltä peliin tulleet, totesi Damion Dantzler.

Hän sanoi, että voitto antaa buustia jatkoon ja osoitti joukkueelle, että tulos on hyvä kun tehdään täysillä ja tosissaan se mitä on harjoiteltu.

 

Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen ei pahemmin tappiota selitellyt. Joukkue joutui jokin aika sitten vaihtamaan yhtä jenkkiään ja uusi kaveri Brannen Greene oli nyt ensimmäistä kertaa tositoimissa, eikä oikein tuntenut vielä hyökkäyskuvioitakaan, mutta se ei tappiota selitä.

– Olemme tällä kaudella katkaisseet Espoo Unitedin ja Kobrien tappioputken, joten siihen kuvioon Korihaiden tappioputken katkaiseminen sopii hyvin.

Korihaiden joukkueessa Kouvojen puolustukselle aiheutti suurimmat ongelmat Juan Pattillo ja hänen heittovoimansa. Varsinkin alussa Pattillo pääsi upottamaan keskipitkiä kakkosiaan kauniissa kaaressa melko vapaasti.

– Eikä puolustuspeli muutenkaan ollut kuosissa, Korihait ei montaa vaikeaa heittoa joutunut ottamaan. Korihait pelasi myös hyvän levypallopelin ja esimerkiksi O’Brien pääsi dippaamaan monta ohiheitto sisään.

 

Levypallopeli olikin yksi pelin ratkaisuista. Korihait voitti ne 37-25, hyökkäyspäässä niistä kymmenen ja melko monesti niiden jälkeen osui toisella yrittämällä.

Pitkästä aikaa Korihait sai myös heittää kolmosia hyvistä paikoista ja se näkyi prosentissa, 21 yrityksestä osui 11. Kouvotkin sai kolmoset pohjaan suhteellisen hyvin. Kakkosissa molemmat osuivat reilun 60 prosentin tarkkuudella, mutta vapaaheitoissa Korihait oli tänään tarkka, vain yksi 14:stä meni ohi.

 

Juan Pattillo teki 29 pistettä ja otti 12 levypalloa. Polvivaivastaan toipunut Sean O’Brien teki 20 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa, joista viisi hyökkäyspäässä.

Kevin Bracy-Davis oli myös pirteä ja teki 20 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Dantzler totesi että hänen pitää vielä tottua eurooppalaiseen peliin, mutta kaikki muut tekijät ovat kunnossa, joten positiivisia suorituksia on tulossa lisää.

Avausviisikon muista pelaajista Marius van Andringa teki 12 pistettä, Matt Gibson 11. Penkiltä tulleet pelaajat täyttivät hyvin paikkansa, tekivät pisteitä kun paikka tuli ja pelasivat puolustuksessa uhrautuvasti.

– Gibson on Gibson, tärkeä joukkuepelaaja, mutta hänen heittopelinsä ei suju vielä. Mutta myös joukkueena on paljon työtä edessä ja se jatkuu huomenna, Dantzler päätti.

 

Artikkelikuva: Kevin Bracy-Davis nähtiin ensimmäistä kertaa tositoimissa Pohitullissa ja tulos oli hyvä, sekä henkilökohtaisesti että joukkueena.