Eteläpoiju avautui aikataulussa

K-Market Eteläpoiju avautui tänään ja useita kuukausia keskustan asukkaita vaivannut päivittäistavarakaupan puute helpotti. Avajaispäivänä helpotettiin myös kahvihampaan kolotusta kahvi ja pulla -tarjoilulla.

– Semmoinen kauppa tuli kuin ajateltiin. Viimeiset päivät tehtiin isolla porukalla pitkää päivää, että saatiin kaikki kuntoon, mutta onnistuttiin, kertoo kauppias Jari Lehto.

Toki viimeistelytöitä pitää vielä tehdä, mutta kaikki tärkeät järjestelmät ja laitteet toimivat ja kaupankäynti sujuu.

 

Myös postin toiminnat lähtivät uudessa paikassa aamulla käyntiin. Pientä jonoa päivän mittaa oli, mutta sitä oli ajoittain postin omassakin konttorissa.

– Seuraavat viikot ja kuukaudet hiotaan kaikkia toimintoja. Valikoiman suhteen pitää olla kuulolla, mitä tänne halutaan, ihan samanlaista tavaraa se ei välttämättä ole kuin isommassa Itäpoijussa.

 

Henkilökunnan saannissa uuteen kauppaan ei ollut ongelmia. Mukaan on saatu paljon kokeneita tekijöitä, jotka olivat suurena apuna jo ennen avajaispäivää viimeistelytöissä.

– Uusikaupunki vetää, muualla on tasaista, mutta meillekin on tänne tullut työntekijöitä lähikunnista ja Raumalta asti.

Lehto sanookin, että kaupan pyörittämisessä oleellista on osaava ja motivoitunut henkilökunta, sillä kyseessä on palveluyritys. Ja sellaista työvoimaa Eteläpoijuun on saatu.

 

Monenlaista toivetta Lehto päivän aikana sai. Tuotetoiveita tuli muutamia, opastukseen liittyen jotain ja myös yhteistyötarjous tuli.

Postimerkkikerhon puheenjohtaja Jukka A. Mattila kävi kertomassa yhdistyksen toiminnasta ja vuosittaisesta Postimerkin päivä -tapahtumasta, jonka järjestäminen Lehdon mukaan sopii tänä vuonna asiamiespostissa mainiosti.

Helmikuussa aukeava Subway sopii Lehdon mukaan hyvin samaan kiinteistöön ja hän uskoo, että se tuo myös marketiin uudenlaista, erityisesti nuorempaa asiakaskuntaa.

 

Artikkelikuva: Postimerkin päivää vietetään tänä vuonna asiamiespostin tiloissa Eteläpoijussa, sopivat kauppias Jari Lehto ja Jukka A. Mattila.