KaPalta säbä-mailoja koululle

Kalannin Pallo on jo useana vuotena pitänyt Männäisten koululla salibandyn esittelytilaisuuksia. Oppilaiden pallonkäsittelyä on kuitenkin vaikeuttaneet huonokuntoiset mailat.

– Monet mailat ovat turhan isoja, jolloin niiden kanssa pallon halinta on vaikeaa ja osa taas muuten huonokuntoisia. Päätimme tänä vuonna auttaa koulua ja lahjoittaa reilut 20 mailaa, kertoo KaPan puheenjohtaja Sami Virtanen.

Mailat ovat vähän käytettyjä, mutta niistä on esimerkiksi varsi katkennut, jolloin ne eivät käy aikuisille tai jääneet muuten pieneksi. Pienellä säädöllä niistä on saatu sopivia koulukäyttöön.

Liikuntaa alaluokilla opettava Jaana Aaltonen totesi, että lahjoitus tuli tarpeeseen, sillä koulun omat mailat ovat todella olleet huonokuntoisia.

Lahjoituksen jälkeen 1B-luokan oppilaat pääsivät heti kokeilemaan niitä Virtasen ohjauksessa. Oppilaat saivat ensin suojalasit silmilleen ja sen jälkeen he pääsivät uusilla mailoilla harjoittelemaan kuljetusta ja laukaisua.

Virtanen sanoo, että lahjoituksesta on tarkoitus tehdä jokavuotinen, sillä mailoja jää pieneksi tai hajoaa juniorien ja aikuisten harjoituksissa säännöllisesti.

 

Artikkelikuva: KaPan Sami Virtanen luovutti mailat Jaana Aaltoselle.

1B:n oppilaat pääsivät saman tien kokeilemaan uusia mailoja.