Lätkäpojat matkalla maailmalle

Uudessakaupungissa on juniorijääkiekko ollut viime vuosina erittäin aktiivista ja UJK:n toiminnan kautta nuoria on lähtenyt hakemaan kovempia haasteita isojen kaupunkien seuroihin, lähinnä Raumalle ja noussut erilaisiin valtakunnallisiin joukkueisiin ja liiton valmennusrenkaisiin.

Tälläkin hetkellä liigaseura Lukossa pelaa eri ikäluokissa lähes kymmenen poikaa ja myös UJK:n omat juniorit ovat päässeet urallaan eteenpäin.

– UJK:n C-junnuissa pelaavat hyökkääjä Jonne Järvinen ja puolustaja Oskari Jokimutka on valittu huhtikuun lopussa Finlandia Selectin 04-syntyneiden poikien tapahtumaan Minskiin, kertoo UJK:n jääkiekkojaoksen puheenjohtaja Tom Nyberg.

Karsinta oli kova, esikarsinnat järjestettiin Kaarinassa ja paikalla oli ikäluokan parhaita pelaajia ympäri Suomen eivätkä kaikki halukkaat päässeet edes esikarsintaan.

– Tämän ikäisillä ei ole vielä liiton virallista maajoukkuetta, eikä Select ole liiton toimintaa, vaan sen ovat aikanaan vanhat liigapelaajat käynnistäneet, jotta virallista maajoukkueikää nuoremmatkin saisivat kansainvälistä kokemusta ja hyviä pelejä.

 

Uusikaupunkilaisista junioreista pelaa Lukossa tällä kaudella lähes kymmenen poikaa.

Jani Kluuskeri pelasi muutaman kauden TPS:n junioreissa ja myös juniorimaajoukkueissa, tällä kaudella hän on Lukon A-ikäisten SM-sarjajoukkueen vakiopelaaja.

Emil Saarinen, kuva Lukon kotisivuilta.

Lukon B1-junioreissa pelaavat uusikaupunkilaiset Jesse Kaupinsalo ja Markus Saarinen, B-teamissa Kasper Kaupinsalo ja Kasper Hirvasoja ja C1-junioreissa Vili Uusitalo, Aapo Siivonen ja Emil Saarinen.

– Poikien ura on hyvässä nousussa, esimerkiksi muutaman vuoden Raumalla pelannut Emil Saarinen valittiin suoraan Vierumäellä helmi-maaliskuun vaihteessa pidettävälle Pohjola-leirille länsirannikon joukkueeseen ainoana Lukko-pelaajana ja se on kova saavutus. Pohjola-leiriltä valitaan sitten 16-vuotiaiden ensimmäinen maajoukkue.

C1-joukkueen varakapteeni Aapo Siivonen taas valittiin Lukon joulukuun junioriksi ja perusteluksi Lukon sivuilla todetaan näin:

”Aapo on iloinen ja huumorintajuinen vastuunkantaja. Hänen vastuullisuus tulee esille joukkueen yhteisistä asioista välittämisestä ja omien asioiden moitteettomasta hoitamisesta. Hänen tavoitteellinen paneutuminen urheiluun tulee esille esimerkillisen innokkaan ja ahkeran harjoitteluasenteen kautta.”

 

– Uudessakaupungissa ei enää vanhemmissa ikäluokissa saada joukkuetta kokoon, kun ikäluokat ovat pieniä ja liikunnan ja urheilun sijaan on tullut uusia harrastuksia. UJK onkin profiloitunut kasvattajaseuraksi ja on hienoa että täällä kiekko-oppinsa alkuopinnot suorittaneet pääsevät mukaan liigaseuran organisaatioon ja pärjäävät siellä.

Kovaa panostusta harrastus vaatii sekä pelaajalta itseltään että tukijoukoilta ja motivaation pitää olla kunnossa.

– B-ikäluokassakin on jo 5-6 harjoitustapahtumaa viikossa Raumalla ja viikonloppuisin on sitten pelejä, joista osa on pitkänkin matkan päässä, mutta jos haluaa lajissa kehittyä ja päästä pitkälle, niin töitä on nuoresta pitäen tehtävä.

 

Artikkelikuva: Jonne Järvinen (vas.) ja Oskari Jokimutka lähtevät huhtikuussa pelaamaa jääkiekkoa Minskiin.