Asukasluotsaus-hanke kotouttaa tulijoita

Tammikuun 22. päivä alkoi Ukipoliksen Asiakasluotsaus-hanke. Se on kolmivuotinen, koko Vakka-Suomen alueen käsittävä hanke, jota rahoittavat Ely-keskus ja alueen kunnat.

– Hankkeen tavoitteena on saada alueelle tullut uusi väki viihtymään täällä ja jäämään tänne, kertoo hankkeessa työskentelevä Mirva Salonen.

Salonen työskentelee hankkeessa puolipäiväisesti, mutta ihan lähiaikoina hankkeella tullaan palkkaamaan toinen puolipäiväinen työntekijä.

– Pyrimme palvelemaan yrityksiä, joille uusia työntekijöitä on tullut. Yrityksissä ei useinkaan ole mahdollisuuksia työn ulkopuolella auttaa työntekijää löytämään tekemistä ja ystäviä.

Lisäksi hanke tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten kanssa esimerkiksi hankkimalla niille uusia jäseniä ja harrastajia muuttaneista esimerkiksi erilaisia tapahtumia järjestämällä.

– Asunnon järjestäminen tulijalle ei kuuluu hankkeeseen, mutta toki opastaminen eri paikkoihin, jotka asuntoja välittävät ja vuokraavat.

 

Raisiossa asuva Salonen on ollut aiemmin Kalannin koulussa opettajana. Viime vuonna hän työskenteli Laitilan kaupungin kotouttamishankkeessa, joten sitäkin kautta alue on tuttu ja myös asiat, joihin uudet asukkaat vastauksia ja apua tarvitsevat, nehän ovat paikkakunnasta riippumatta hyvin samanlaisia.

– Ajatuksissa on ollut myös fyysisen palvelupisteen hankkiminen jostakin kaupungilta, mutta sen tarve mietitään lähikuukausina, kun toinenkin työntekijä on aloittanut.

Yritysten ja yhdistysten lisäksi myös asukkaat, sekä uudet että vanhat voivat ottaa yhteyttä hanketyöntekijöihin.

– Avuksi olisi tarkoitus aktivoida myös vanhoja asukkaita. Kokoamme yhteen kaikenlaisia palveluita, joita asukkailla on juuri paikkakunnalle tulleille tarjota.

Mirva Saloseen saa yhteyden puhelimitse numerosta 044 773 2203 ja sähköpostitse osoitteessa mirva.salonen@ukipolis.fi.