Lisää kunniaa UJK:n juniorityölle

UJK:ta edustavien tai UJK:ssa kiekko-oppinsa saaneiden juniorikiekkoilijoiden menestys maailmalla jatkuu. Naisten liigajoukkueessa pelaava Nea Aitta on valittu Lukon tammikuun junioriksi. Joulukuun junioriksihan Lukko valitsi myös uusikaupunkilaisen pelaajan, C-poikien Aapo Siivosen.

Nea pelasi viime kauteen asti jääkiekkoa UJK:ssa. Hän pelasi pääasiassa oman ikäistensä eli 2002 syntyneiden poikien joukkueessa, mutta myös UJK:n tyttöjen joukkueessa aina kun se oli mahdollista.

Täksi kaudeksi poikajoukkue siirtyi Jyskeen alaisuuteen ja Nea halusi muutenkin uusia haasteita. Niitä löytyi sitten liigassa pelaavan Rauman Lukon joukkueesta.

Nea on syntynyt siis 2002 eli hän on vasta 15-vuotias, mutta peliaikaa Raumalla on tullut ja hän on ollut yhtä lukuun ottamatta mukana kaikissa Lukon 26 sarjapelissä.

Puolustajana pelaava Nea on myös saalistanut ensimmäisen tehopisteensä liigassa, mutta se ensimmäinen maali on vielä tekemättä.

 

Kokonaisuutena Lukon joukkue on liigaan kokematon eikä ennen kautta suuria menestymisen toiveita elätelty. Lukko onkin voittanut kauden aikana vain kolme ottelua ja sarjasijoitus onkin seitsemäs eli liigapaikka on vaarassa.

Nea on myös valittu N16-vuotiaiden kiekkoilijoiden leirille Kuortaneelle, jonne lähtevät myös UJK:sta kolme pelaajaa.

Lukon sivuilla Nea valintaa perusteellaan mm. näin:

”Nea on tunnollinen, iloinen ja periksi antamaton vastuunkantaja. Nämä ominaisuudet näkyvät hänen jokapäiväisessä tekemisessään. Nea on vasta 15-vuotias, mutta hän on osoittanut kykynsä pelata aikuisten sarjassa. Hän nauttii pelaamisesta ja on rohkea taistelija kovissakin tilanteissa”.

Ukinytin juttu UJK:n tyttökiekkoilijoista löytyy tästä ja pojista tästä.