Tuula Amberla julkaisi uuden kappaleen

Tuula Amberla on tänään julkaissut pitkästä aikaa soolomusiikkia. Kappaleen Anna äiti puhaltaa on tehnyt Tero-Petri Suovanen.

– Liikkuvien lasten kanssa julkaisimme musiikkia vuonna 2014, mutta edellisestä soololevystä on ehtinyt kulua jo 14 vuotta, Tuula kertoo.

Tuulan ura jakaantuu tavallaan kahteen osaan, soolokappaleisiin, joista tunnetuin on tietenkin Lulu ja sitten Liikkuvat lapset -yhtyeen kanssa tehtyyn musiikkiin ja esiintymisiin.

– Soolokappaleista vastasi aikanaan pääosin kaksikko Ilpo Murtojärvi – Jukka Alihanka, mutta Liikkuvien lasten kappaleita olen ollut mukana tekemässä.

 

Tuula on viime vuodet tehnyt keikkoja yhdessä Tero-Petri Suovasen kanssa. Turkulainen Tero-Petri on kitaristi ja tuottelias säveltäjä.

– Pitkään on puhuttu, että tekisimme levyn ja viime lokakuussa innostuin sitten yhteen hänen kappaleeseensa. Kääntelin ja vääntelin ja mietin monelta kantilta ja se alkoi tuntua hyvältä ja palaset loksahdella paikalleen.

Levyä tehtiin nykytapaan eli kun tekniikka on kehittynyt, niin mitään isoja studioita ja porukoita ei tarvita, vaan levyä on työstetty osittain jopa etänä eli pasunisti on tehnyt oman osansa ilman, että Tuula on edes nähnyt häntä.

– Mutta tekniikasta riippumatta omat ilon ja epätoivon hetkensä musiikin teossa aina on, mukaan otettavia soittimia mietittiin pitkään ja kaikenlaista muuta sellaista.

 

Tuula on tehnyt musiikkia ja keikkaillut jatkuvasti sen hurjan suosion jälkeenkin. Vakituinen työ Uudenkauoungin kirjastossa vain rajoittaa keikkailun viikonloppuihin ja pääasiassa lähiseudulle eli Helsinki, Tampere, Turku -kolmion sisään.

– Tulevana kesänä olen mukana esimerkiksi Pookifestissä Uudessakaupungissa. Esiinnyn kahdessa eri tapahtumassa Pienen Jazz-Orkesterin eli sen toisen keikkailevan kokoonpanoni kanssa.

Sen ohjelmisto koostuu Tuulan soolouran tunnetuimmista kappaleista alkuperäisesti esitettynä, eli kokoonpano mahdollistaa Ilpo Murtojärven erinomaisten hienojen sovitusten täydellisen hyödyntämisen.

 

Esiintymiset eivät enää Tuulaa jännitä, siitä kuuluu kiitos pitkälle uralla mutta erityisesti kirjaston satutunneille.

– Niillä saattaa olla viisikinkymmentä pientä kuulijaa, joiden mielenkiinto pitää saada pysymään reilu puoli tuntia, se on hyvä esiintymiskoulu.

Uuden levyn saama vastaanotto sen sijaan hieman jännittää.

– Ensimmäiset kommentit tulivat heti aamuseitsemältä ja ihan kivasti kappale on otettu vastaan ja kommentit ovat olleet joka puolella positiivisia.

Tuula muistetaan edelleen siis hyvin, vanhemmille Lulu on kaivertunut selkäytimeen ja myös nuoremmat tuntevat Tuulan tunnetuimmat kappaleet.

– Sitä ihmettelen kovin, että niistä kappaleista ei ole kukaan tehnyt omia versioitaan.

 

Uutta kappale on kuunneltavissa vain sähköisesti, mutta Tuula arvelee, että sen ympärille voi kehittyä neljän kappaleen EP, joka painettaisiin myös cd:lle.

Tuulan uuden kappaleen voi kuunnella vaikka tästä.

 

Artikkelikuva: Jussi Virkkumaa