Tuulia Ylönen vie Omalle polulle

Ensi kesän Crusell-viikko on järjestyksessään 37. mutta uudelle taiteelliselle johtajalle Tuulia Ylöselle ensimmäinen viikko tapahtuman johdossa, samoin ensimmäistä kertaa viikon järjestelyistä vastaa kaupungin uusi kulttuurikoordinaattori Petri Hatakka.

Molemmat ovat kuitenkin olleet mukana viikolla eri rooleissa useasti. Tuulia Ylönen aloitti Crusell-uransa kurssin oppilaana ja on sen jälkeen ollut usein esiintyjänä. Petri Hatakka taas on ollut jokakesäisenä järjestelyapuna pitkään ja viime kesän viikolla hän toimi tiedottajana.

 

Tämän vuoden teemaksi Tuulia Ylönen on valinnut Omalle polulle.

– Niin kuulijat kuin me esiintyjätkin tallaamme omia polkujamme, joiden alkuihin ja loppuihin emme voi vaikuttaa. Polulla pysyminen ei ole tullut helpommaksi. Vaihtoehtojen määrä on kasvanut ja massavirtojen painotus on suuri, Ylönen sanoo.

Ensimmäistä omaa viikkoaan kootessaan Ylönen huomasi teosten välillä yhdistäväksi tekijäksi yksinäisyyden, hiljaisuuden, oman äänen ja omakohtaiset kokemukset.

 

Niamh Mckenna

Crusell-viikon avaa tänä vuonna saksofonisti Jukka Perko trioineen. Mukana viikolla on myös LUMO-kvintetti, päätöskonsertissa esiintyy Soile Isokoski, kapellimestarina on Hannu Lintu.

Lyhtyjen Yössä esiintyy mm. tangokuningas Kyösti Mäkimattila, Crusellissa kuullaan klarinetisti Lauri Sallisen monitaiteellinen Solitude-esitys ja Mestarien iltakonsertissa esiintyy mm. Kari Kriikku ja viime vuoden huilukilpailun voittajan Niamh Mckennan soittoa voi kuulla perjantain SURPRISE!-konsertissa. Konsertissa soittaa myös Tuulia Ylönen.

 

Lastenkonsertissa kuullaan tarina Kadonneesta klarinetista ja joka päivä kello 12 törähtää torilla päivän puhallus.

Lisäksi taustallakin tapahtuu. Kilpailua ei tänä vuonna ole ohjelmassa mutta mestarikurssit pyörivät tuttuun tapaan aikuisille huilussa, oboessa, klarinetissa ja fagotissa ja uutena myös nuorille.

Koko ohjelma sähköisenä on selattavissa tässä.

Viikon liput ovat olleet myynnissä maanantaista alkaen. Niitä voi ostaa Lippu.fi:n toimipaikoista sekä Uudenkaupungin matkailutoimistosta.