Apolin ensimmäiset kyselyt on julkistettu

Uudenkaupungin kaupunki työstää parhaillaan arkkitehtuuripoliittista ohjelmaa. Projektissa on tavoitteena osallistaa kehitystyöhön laaja-alaisesti niin kaupungin asukkaita, mökkiläisiä kuin esimerkiksi matkailijoitakin. Erilaiset kyselyt ovat oiva keino saada suurien joukkojen mielipiteitä esille.

Tällä hetkellä kaupungin kotisivuilla on julkaistuna kaksi erilaista kyselyä, toinen kyselyistä koskee keskustan aluetta ja toinen on suunnattu vapaa-ajan asukkaille. Katse keskustaan -kysely avattiin maanantaina 19.3. ja sovellukseen on kertynyt muutamassa päivässä yli 1000 karttamerkintää.

Vastaajat ovat päässeet mm. valitsemaan kaupungin kauneinta rakennusta, ehdottamaan alueita, joille toivoisi lisää aktiviteetteja, merkitsemään turvattomalta tuntuvia paikkoja ja antamaan omia parannusehdotuksiaan.

 

Vapaa-ajan asukkaille suunnattu kyselyssä taas tiedustellaan mm. palveluiden käyttöä, jätehuollon toimivuutta ja loma-asunnon käyttöastetta. Tässäkin kyselyssä vapaa-ajan asukkaat pääsevät esittämään omia ideoitaan ja merkitsemään kartalle tärkeinä pitämiään paikkoja.

Kyselyiden tuloksia käytetään pohjana apoli-ohjelman laadinnassa. Pystymme näin haarukoimaan mm. paikkoja ja alueita, joihin kuntalaisten mielestä tulisi erityisesti panostaa. Vastaukset toimivat myös oivana taustamateriaalina erilaisille työpajoille. Haluamme kiittää etukäteen jo kaikkia vastaajia! Vastausaikaa näihin kyselyihin on määritelty heinäkuun loppuun saakka.

 

Tulevaisuudessa suuntaamme kyselyitä mm. kyläkeskuksiin ja puisto- ja virkistysalueet ovat saamassa myös oman erityisen kyselynsä.

Kyselytyökalu on karttapohjainen ja kehitetty erityisesti tämänkaltaisten kehitysprojektien välineeksi. Se toimii myös mobiililaitteilla ja tableteilla. Kartat on kuitenkin helpointa hahmottaa tietokoneen ruudulla. Halutessasi voit käydä täyttämässä kyselyn myös yleisötietokoneilla mm. kirjastossa tai yhteispalvelupiste Passarissa.

Katse keskustaan -kysely löytyy tästä.

Vapaa-ajan asukkaiden kysely löytyy tästä.

Tiedot eri tapahtumista ja kyselyistä löytyvät – nyt ja jatkossa – helpoiten apoli-ohjelman omalta sivustolta eli  tästä.

 

Apoli-hankkeen tiedote