Ravintoloissa liikehdintää ennen kesää

Kesä on Uudessakaupungissa ravintoloiden kulta-aikaa, kun kaupunkilaiset ryömivät talvikoloistaan ja turistit saapuvat sankoin joukoin ihmettelemään maailman hienointa paikkaa. Sillon syödään ja juodaan ulkona, istutaan terassilla ja nautitaan.

Kesäksi siis pitää paikat olla kunnossa ja bisnes viilattu sujuvaksi, sillä monet ravintolat käärivät kesäkuukausien aikana vähintään puolet tuloistaan, muu aika vuodesta sinnitellään.

Tulevaksi kesäksi ollaan nyt kaivamassa hyviä asemia. Turun Osuuskauppa ilmoitti eilen, että se jättää nykyisen Kirstan tilat ja siirtyy Kaupunginlahden toiselle puolelle. Kirsta menee remontin alla olevaan makasiiniin ja naapurissa olevan Kahvelin liiketoiminta siirtyy Turun Osuuskaupalle.

Työntekijämäärässä ei tapahdu muutosta, Kirstan väki jatkaa uudessa paikassa ja Kahvelin väki siirtyy Osuuskaupan palkkalistoille vanhoina työntekijöinä. Muutokset tapahtuvat huhtikuun alussa.

 

Osuuskaupan väki kertoi useita syytä muutokselle. Nykyiset, vuokralla olevat tilat, ovat isomman remontin tarpeessa, Uusikaupunki on viimeisten muutosten valossa hyvin potentiaalinen paikka, jossa kannattaa ravintolaa pitää, ravintolaliiketoiminta on myös tärkeä palvelua Osuuskaupan omistajakunnalle ja lisäksi paikka Kaupunginlahden toisella puolella on erinomainen, valoisa ja rantojen kunnostuksen jälkeen siisti muutenkin.

Kirsta on ollut todellakin ollut vähän kuopassa ja sen terassi ahtaassa paikassa väkisin tehdyn tuntuinen. Kirstan perinteikäs nimi säilyy kaupunkikuvassa. Sen sijaan Kalkaksen nimi poistuu ja sitä kaikki eivät välttämättä pidä pahana, vaikka sekin monissa saattaa tuoda muistoja mieleen, tai muistamattomuuksia.

Ainakin nykynäkymien perusteella ravintoloiden toiminta ei suuresti muutu. Kahveli pysyy pääosin ruokapaikkana, Kirsta taas juoma- ja seurustelupaikkana. Kirsta on myös profiloitunut sportttibaarina ja paikkakunnan urheilun tukijana ja sellaisena se tulee uudessakin paikassa säilymään.

 

Osuuskauppa ei tule uusia tiloja ostamaan, vaan muutos toteutetaan ns. liiketoimintakauppana. Kiinteistöt jäävät Hannu Hotasen Hot Hot Holidays Oy:n omistukseen. Hannu jättää siis ravintolan pyörittämisen, mutta huolehtii menossa olevasta remontista ja kiinteistö jatkossakin.

Hannu sanoi maanantaina, että Kahveli ei ollut varsinaisesti myynnissä, mutta kun ostajaehdokas ilmoittautui ja asiaa käänneltiin pitkään puolelta ja toiselta, niin hän kypsyi myymään.

Yhtenä tärkeänä tekijänä myyntipäätöksessä oli se, että Kahvelin nykyiset työntekijät saavat pitää työpaikkansa.

 

Kirstalta tyhjäksi jäävän liikehuoneiston tulevasta käytöstä ei tällä hetkellä ole tietoa. Rakennuksessa toimivaan päivittäistavarakauppaan Kirstan muutolla ei ole vaikutusta, mutta TOK:lla on menossa Uudessakaupungissa selvityksiä. Isoa Sokostahan ollaan remontoimassa ja se saa myös lisätilaa, joten herää kysymys, tarvitaanko lyhyen matkan päässä toista myymälää.

Keskeisellä paikalla olevasta kiinteistähän muutti jo syksyllä urheiluvälinekauppa uusiin omiin tiloihinsa.

Eilen maanantaina ilmoittivat Cafe Wallilan omistajat yhdistävänsä Cafe Wallilan ja Cafe Rannan toiminnan saman katon alle eli Cafe Wallila siirtyy myös Kaupunginlahden rannan makasiiniin, toiselle puolelle Sorvakon siltaa mitä Kahveli ja muut ravintolat.

Tämä muutos tapahtuu maaliskuun alussa.

Palamme tähän muutokseen lähipäivinä tarkemmin.

Kuvassa TOK:n edustajat, vasemmalta ryhmäpäällikkö Anssi Tähtinen ja toimialajohtaja Mikko Eskelinen sekä Hot Hot Holidaysin Hannu Hotanen.