Esperi Caren uusi hoivakoti Janhualla on valmis

Hoivayhtiö Esperi Caren Janhualle rakennuttama uusi hoivakoti Merivuokko on valmistunut aikataulussa ja on käytännössä valmis. Viimeiset luvat vielä puuttuvat ja sen jälkeen koko Villa Marian väki pääsee muuttamaan uuteen paikkaan.

Uusi hoivakoti rakentui pikavauhtia konseptirakenteen ansiosta. Paikkoja Merivuokossa on 30 eli kahdeksan enemmän kuin Villa Mariassa.

Villa Maria on toiminut kymmenisen vuotta. Se remontoitiin hoivakodiksi entisestä sairaalarakennuksesta. Esperin myyntipäällikkö Pia Kajava sanoi, että se on edelleen siisti ja hyvässä kunnossa, mutta pienet huoneet ja kerrokset aiheuttivat hankaluuksia.

Elina Österman siirtyy sulkeutuvan Villa Marian yksikön päällikön tehtävästä uuden Merivuokon päälliköksi.

– Nyt uusissa tiloissa on tilaa siellä missä tarvitaan eikä ole kerroksia, jotka aina aiheuttavat kulkemiseen hankaluuksia. Tämä on paljon käytännöllisempi.

Merivuokon pitkänomaisessa rakennuksessa keskellä ovat yhteiset tilat ja kumpaankin päähän johtaa leveä käytävä, jonka varrella huoneet sijaitsevat.

Rakennuksessa on myös terassi ja piha-alue, joka tulleen kevään aikana viimeistelemään.

 

– Kaikki Villa Marian asukkaat muuttavat tänne ja toivottavasti myös uudet paikat täyttyvät pikaisesti. Henkilökunta tulee mukana ja uusia palkataan sitä mukaan kun tarvetta ilmenee. Meille on määritelty mitoitukset, hoitajien tarpeeseen vaikuttaa asukkaiden määrän lisäksi heidän hoitoisuutensa.

Merivuokka on tarkoitettu ikäihmisille ja muistisairaille kuten Villa Mariakin eli muuttoon ei mitään toiminnan muutosta liity. Paikalla on ympäri vuorokauden henkilökunta ja asukkailla on lisäksi turvaranneke.

– Tämä on asukkaiden koti. Jokaisen huoneen ovessa on ovikello eli hoitajatkaan eivät mene huoneeseen tuosta vaan jokainen asukas saa yksityisyyden.

Hoitajillakaan ei rakennuksessa ole omia taukohuoneita, vaan esimerkiksi ruokailu tapahtuu yhteisissä tiloissa, samoin muu oleskelu. Ulos tulee mm. istutusaltaita eli halutessaan saa kädet multaan.

– Villa Marian työntekijät ovat käyneet uudessa paikassa tutustumassa ja perehtymässä ja ovat olleet uusiin tiloihin kovasti tyytyväisiä, sanoo Villa Marian yksikön päällikkö Elina Österman, joka tulee toimimaan myös Merivuokon päällikkönä.