Rahanmenoa luvassa valtuustossa

Kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina. Esityslista ei ole pitkä, varsinaisia asioita on neljä, mutta kolmeen niistä liittyy lisämäärärahan tarve tämän vuoden talousarvioon, joten kalliiksi ilta voi tulla.

Jos listan mukaan mennään, niin ensimmäiseksi käydään laatikkoleikki eli tartutaan uuteen organisaatioon. Kaupunginjohtaja Atso Vainion esitys meni hallituksessa läpi äänestyksellä, mutta puheenjohtaja Jaana Vasaman (sdp) toivomuksesta sitä ei tuotu seuraavaan valtuuston kokoukseen vaan vasta huomiseen.

Vainion esityksen rinnalle keskusta ja kokoomus esittivät oman ehdotuksensa. Organisaatiosta on Vasaman ottaman aikalisän aikana keskusteltu monessakin paikassa ja erään tiedon mukaan jonkinlaiseen kompromissiin joku olisi jossain joskus jonkun kanssa päässyt.

Onko näin, tuodaanko kokoukseen uusia esityksiä, äänestetäänkö, pitääkö linjat vai miten äänet jakautuvat selviää vasta maanantaina.

 

Rahaa tarvitaan kesken vuotta, ainakin jos kaupunginjohtajan ehdotus hyväksytään. Siinä lakkautetaan opetus- ja kulttuuritoimenjohtajan virka, mutta perustetaan hyvinvointipäällikön ja pedagogisen erityisasiantuntijan virka.

Ehdotuksessa ei ole esitetty muutosten kustannusvaikutuksia, vaikka sellainen yleensä ehdotuksiin vaaditaan. Hallituksen hyväksymän ehdotuksen mukaan uusi organisaatio astuisi voimaan 1.5, mutta ainakin aikataulusta joudutaan tinkimään.

Ukinytin uutinen hallituksen äänestyskokouksesta löytyy tästä.

 

Muut kaksi raha-asiaa lienevät selviä. Sosiaalitoimen ehdotus aikuisten vastaanottoyksikön perustamisesta palautettiin edellisessä valtuustossa.

Itse asiaa ei vastustettu, mutta ehdotus katsottiin valtuustoaloitteeksi, jolloin se tulisi käsitellä vasta ensi vuoden talousarvion yhteydessä. Nyt ehdotusta on muutettu, ei sisällöltään, vaan otsikoltaan ja nyt se kelvannee.

Rahaa tarvitaan syyskuun alussa alkavaksi suunniteltuun toimintaan tänä vuonna 43 300 euroa ja hyväksymällä sen valtuusto käytännössä hyväksyy toiminnan jatkon ensi vuoden loppuun eli ensi vuodelle lisämenoja 130 000 euroa.

Ukinytin juttu asiasta löytyy tästä.

 

Kolmas asia liittyy terveyskeskuksen väistötiloihin. A-sairaalaan ei vielä hetkeen pääse, koska selvitykset ovat kesken, mutta tilanne terveyskeskuksessa on sellainen, että siirtyminen muualla sisäilmaongelmien vuoksi on jo alkanut.

Hallitus hyväksyi viime viikon kokouksessaan ylimääräisenä asiana puoli miljoonaa väistötilojen vuokriin ja muuttokustannuksiin ja valtuusto myöntänee rahat.

Todennäköisesti valtuustossa saadaan myös jonkinlainen päivitys menossa olevien selvitysten tilanteesta

Ukinytin juttu asiasta löytyy tästä.

 

Valtuuston neljäs asia on vuoden 2017 valtuustoaloiteyhteenvedon merkitseminen tiedoksi.

Ukinyt päivittää kokouksen päätökset lyhyesti kokouksen aikana facebook-sivullaan, jonne pääset tästä ja kertoo kokouksen jälkeen pidemmässä jutussa tarkemmin käydystä keskustelusta ja mahdollisista muista asioista.