Pienoisralli toukokuussa Kalannin teillä

Alueen autourheiluseurat järjestävät toukokuun 10. päivä Vakka-Suomessa Wakka Asfalttiralli nimisen pienoisrallin. Rallissa ajetaan Kalannin teillä kaksi erikoiskoetta, molemmat kaksi kertaa, jolloin ek-kilometrejä tulee yhteensä 31.

Pienoisrallissa on mahdollista tutustua erikoiskokeisiin etukäteen nuotitusta varten kahden tunnin ajan. Tutustuminen alkaa kello 10 ja päättyy kello 12, ensimmäinen kilpailija starttaa matkaan kello 13:01.

Kilpailun keskuspaikka on Laitilassa, kilpailutoimisto on Lounaskahvila Wilhelmiina ja Waltterissa, mutta erikoiskokeet ajetaan siis Kalannissa. Lounais-Suomen poliisilaitos on myöntänyt rallia varten järjestäjälle oikeuden sulkea kisapäivänä osia Kallelantiestä, Vehmaantiestä ja Kytämäentiestä.

 

Poliisilaitoksen virallinen päätös löytyy tästä. Siinä kerrotaan tarkemmin suljettavat tieosuudet ja kellonajat.

Tutustumisaikana erikoiskokeilla on voimassa 80 km/h nopeusrajoitus tai jos merkein on osoitettu alempi nopeus, niin sitä on noudatettava eli siinä vaiheessa mennään liikennesääntöjen mukaan.

Kisan varsinainen järjestäjä on Sastamalan Urheiluautoilijat mutta mukana järjestelyissä ovat myös Vakka-Suomen UA, Raision UA, Euran UA, Huittisten UA, Säkylän UA, Rauman UA, Turun UA, Naantalin seudun UA, Mynämäen UA, Salo UA, Noormarkun UA, Kyrön Seudun UA, Turun Moottoriseura ja MRT.

Kilpailuluokkia on kaikkiaan 16. Ilmoittautuminen kisaan päättyy 29.4.

 

Artikkelikuva vuoden 2016 Uusikaupunki-rallista Laitilan soratieltä.