Siscon vuokrarivitalot täyttyivät saman tien

Sisco Yhtiöiden Salmelle rakentamat kolme vuokra-asuntoyhtiötä täyttyivät sitä mukaan kun asunnot saatiin valmiiksi ja varauskirjaan jäi vielä paksu nippu hakemuksia.

Ensimmäinen Siscon kohde, kaksikerroksisia luhtitaloja sisältävä asuntoyhtiö Zengerinkuja 4 valmistui jo tammikuussa. Se käsittää 24 kappaletta 25-53 neliön suuruisia asuntoja.

Setälänkujalle tehtiin rivitaloja, joissa on yhteensä 29 huoneistoa, kooltaan 25-67 neliötä sekä Paleninkujalle 30 kappaletta saman kokoisia asuntoja. Nämä valmistuivat pääosin huhtikuussa.

Muutamissa asunnoissa viimeistelytyöt ovat vielä hieman kesken, mutta kaikki on varattu ja kesäkuun alussa asumaan pääsevät viimeisetkin.

– Rakentaminen sujui hyvin. Nämä olivat ensimmäiset kokonaan moduuleista rakennetut rivitalot ja vielä ensimmäiset kohteet Uudessakaupungissa, mutta isoja ongelmia ei ollut, kertoo rakentamisesta vastannut Siscon projektipäällikkö Pekka Pihlajamäki.

 

Paikalliset urakoitsijat hoitivat omat osansa vauhdikkaasti ja kun tehdasvalmisteisista moduleista rakentaminen on muutenkin nopeaa, niin kahden viimeisen hankkeen kohdalla aikaa meni ensimmäisistä maansiirtotöistä valmistumiseen vain kymmenen kuukautta.

– Oma tehdas valmistaa optimioloissa sisätiloissa moduleita ja me yritimme täällä saada niitä sitä mukaan paikalleen.

Uusien talojen pihat ovat tietenkin vielä keskeneräisiä, mutta kunhan kesä etenee, niin ympäristökin alkaa näyttää viihtyisältä.

 

Setälänkujan rivitaloihin valmistui kaikkiaan 29 huoneistoa.