Täältä tullaan taas!

Uudenkaupungin rakennusjärjestys läpäisi tiistaina ympäristö- ja lupalautakunnan ties monennenko kerran ja saapuu toivoa täynnä todennäköisesti seuraavaan kaupunginhallituksen kokoukseen.

Ensi tiistaina tulee kuluneeksi tasan vuosi, kun kaupunginvaltuusto hyväksyi edellisen uuden rakennusjärjestyksen. Se ei kuitenkaan kelvannut Ely-keskukselle eikä maakuntamuseolle, jotka valittivat siitä.

Kaupunki katsoi, että nopeammin päästään eteenpäin, kun perutaan päätös ja valmistellaan rakennusjärjestys uudelleen valitukset huomioiden.

 

Lupa- ja ympäristölautakunta piti tammikuussa iltakoulun, jonka perusteella tehtiin muutoksia. Lautakunta hyväksyi, mutta kaupunginhallitus ei, vaan se lähetti järjestyksen uuteen valmisteluun muutostoiveiden kera.

Lautakunta taipui, teki hallituksen esittämät muutokset. Järjestys asetettiin nähtäville ja siitä pyydettiin lausunnot.

Huomautuksia ei tullut, Ely-keskus katsoi uusimman ehdotuksen pääosin kelpaavan, vaikka nurisikin muutamasta kohdasta.

Myöskään maakuntamuseolla ei ollut kuin yksi lisäystoive ja se rakennusjärjestykseen lisättiin. Lupa- ja ympäristölautakunta hyväksyi tiistain kokouksessaan rakennusjärjestyksen yksimielisesti.

 

Seuraavaksi se siis menee kaupunginhallituksen käsittelyyn ja sieltä, jos hyvin käy, se ehtii vielä valtuuston hyväksyttäväksi ennen kesälomia.

Lautakunnan hyväksymä rakennusjärjestys löytyy tästä.