Huoli pois, Merefesti järjestetään tänäkin vuonna

Kaupungilla (ja ehkä vähän henkilökohtaisestikin) on oltu kovasti huolissaan Merefestin kohtalosta, mutta nyt huolet voidaan unohtaa ja aloittaa valmistautuminen puolentoista viikon päästä pidettävään tapahtumaan. Tämän vuoden teemana on paluu juurille.

Paluu juurille tarkoittaa pienimuotoista tapahtumaa ilman markkinoita. Rannan makasiinien päähän, asfalttialueelle tulee perjantai-iltana ja lauantaina avoinna oleva festiteltta anniskeluoikeuksin ja omin ohjelmin sekä monenlaista ohjelmaa mm. lapsille. Lisäksi viikonloppuna tapahtuu muualla kaupungissa monenlaista eli täysipainoinen tapahtuma on tiedossa.

 

Yhtenä järjestäjätahona tänä vuonna on mukana South Festivals Oy ja Robert Sainio. Sainio on aikanaan ollut mukana Merefestien järjestelyissä, mutta päätti silloin, että ei koskaan enää.

– Nopealla aikataululla mennään tänä vuonna, tein päätöksen lähteä Jarno Ihalan kumppaniksi vasta parisen viikkoa sitten, Sainio kertoo.

South Festivalilla on yhteyksiensä ansiosta kyky toimia nopeasti, mutta ennen kaikkea Sainio kiittelee Kaupunginlahden ravintoloiden mukaan tuloa.

– Ravintoloilla oli viikonlopuksi omia suunnitelmia, mutta he kaikki kokivat Merefestin tapahtumana tärkeäksi ja varsin nopeasti saimme kaikkia tyydyttävän konseptin kokoon.

 

Sainio ja Ihala uskovat molemmat Merefestien tulevaisuuteen. Tämä vuosi mennään yhteistyötä harjoitellen, mutta tavoitteet tulevaisuuden suhteen ovat korkealla.

– Merefesteillä on paljon potentiaalia, paikka on erinomainen enkä näkisi mitenkään mahdottomana, että vuoden parin päästä festeillä voisi esiintyä kansainvälisen tason artisteja.

Kesätapahtumat elävät aaltoliikettä, mutta Sainio uskoo, että ennakkoluulottomasti uusin ideoin Merefestikin voi lähteä isoon lentoon.

– Ensi vuoden osalta suunnittelu käynnistyy heti kesällä.

 

Merefestilauantaina on kesän ensimmäinen Tul toril -teematori, nimeltään tietenkin Festitori. Se on tavallista monipuolisempi ja pidempi kello 15:een asti.

– Torilla on elävää musiikkia ja erilaista ohjelmaa lapsille. Pakkahuone on mukana Merefesteillä, siellä ohjelma alkaa iltapäivällä pikatreffeillä sinkuille ja 18:30 alkavat lauantaitanssit, kahvila on auki 02:een asti, Jarno Ihala kertoo.

Aittarannan ravintoloilla on omaa ohjelmaa illalla, mm. Captains Makasiini ja Bistro Bay ovat rakentaneet yhteisen esiintymislavan. Kirstassa ja Kahvelissa on lauantai-iltapäivällä lapsille ohjelmaa ja illalla musiikkia.

– Illalla viimeisenä paikkana voi pikkutunneilla poiketa Aquariukseen, jossa on myös kovia artisteja, perjantaina Lord Est ja lauantaina Petri Nygård.

 

Lisäksi paikkakunnan palveluyrittäjät polkaisivat pikavauhti pystyyn lauantaiksi oman Ukiline ostosristeily -tapahtuman, jossa on mukana ainakin parisenkymmentä keskustan kivijalkaliikettä erilaisina supertarjouksineen.

Tänä vuonna Merefestit ei ole iso markkinatapahtuma, mutta Jarno Ihala lupaa, että metrilakua sentään saa. Markkinoitakaan ei ole unohdettu, mutta tänä vuonna aikataulu oli liian tiukka. Tulevia vuosia ajatellen on takoitus hakea sitä hoitamaan joku yhteistyökumppani.

– Monenlaista ohjelmaa ja tekemistä riittää siitä huolimatta siis perjantai-illasta lauantai-iltaan ja kunhan vielä säät suosivat, niin koossa on hyvän viikonlopun ainekset.

Sainio muistuttaa, että Merefesti on kaiken ohjelman ja touhun lisäksi aina ollut paikka, jossa kohdataan tuttuja ja muualla asuvat saapuvat katsastamaan tuttuja maisemia, siksikään sen ei saa antaa kuihtua pois.

 

Artikkelikuva: Jarno Ihala sekä South Festivals Oy:n Robert Sainio ja Marko Savolainen kertoivat tänään Merefestien ohjelmasta ja suunnitelmista tuleville vuosille.