Yhteistyöllä saadaan paljon positiivista aikaan

Tulevaa viikonloppua odotetaan Kaupunginlahden rannan ravintoloissa erittäin positiivisissa tunnelmissa. Merefesti on ehdottomasti yksi kesän parhaista viikonlopuista ja siksi tapahtuman jatkuminen koetaan pelkästään hyvänä asiana, vaikka tänä vuonna mennäänkin aiempaa vaatimattomammin.

– Meillä oli joka tapauksessa viikonlopuksi erikoisohjelmaa ja ilman Merefestiäkin väkeä olisi ollut liikenteessä vanhasta muistista varmaan hyvin, mutta kyllä Merefesti nimenä tuo koko viikonlopulle positiiviset odotukset, toteavat Captain’s Makasiinin Rainer Nyman ja Bistro Bayn Laura Yläkorpi ja Niko Kluuskeri.

 

Viime vuoden Merefesti oli kokeilu, jossa oli paljon hyvää, mutta kokonaisuus ei kuitenkaan toiminut ravintoloitsijoiden toivomalla tavalla, siksi muutokset olivat tarpeen.

– Nyt on vapaa pääsy, ihmiset saavat kulkea missä haluavat ja poiketa sisään ilman maksua. Merefesti-teltta tulee rannan ravintoloiden jatkeeksi ja samalle alueelle tulee ohjelmaa koko perheelle ja siihen kannattaa tulevina vuosina joka tapauksessa panostaa enemmän. Toivottavasti lapsiperheet löytävät päiväohjelman jo tänä vuonna.

Varsinaisia markkinoita ei ole, se ei ravintoloitsijoita huoleta, mutta toisaalta nekin tavallaan kuuluvat Merefesteille. Ehkä sitten jatkossa taas.

 

Kolmikko alkoi jo viime vuonna ideoida Merefesti-viikonlopuksi yhteistä esiintymislavaa laiturialueelle ravintoloiden väliin.

– Lupa lavan rakentamiseen on tämän päivän kaupunginhallituksessa, toivottavasti lupa irtoaa, jotta saadaan kansalle viihdykettä.

Esiintyjiksi lavalla on jo buukattu perjantaiksi Dinturist ja lauantaiksi Tippa T, lisäksi viihtymisestä huolehtii kumpanakin päivänä DJ JQS & Yami Aka. Ukibiza!!

 

Captain’s Makasiinissa on paraikaa menossa remontti, kun ulkotiloja pistetään uusiksi. Aikanaan ulkoalueen päässä ollut rakennus palaa käyttöön täysin uutena.

– Fb-sivulla on menossa nimikilpailu, aikanaan se tunnettiin nimellä Kokkabaari, toinen vaihtoehto on Keulabaari. Yleisö saa päättää, vastausaika päättyy torstain kello 11 ja äänestäneiden kesken arvotaan kahdelle pitsat, Nyman kertoo.

Kritiikin kohteeksi joutuneet muovipillit on nykyään Captain’s Makasiinissa korvattu maissitärkkelyksestä tehdyillä kierrätyspilleillä.

Myös Bistrossa remontoidaan ennen viikonloppua, mutta ei ihan yhtä paljon. Pihalle on tulossa uusia aurinko/sateenvarjoja ja lämmityslaitteita, jotta ulkona viihtyy pidempään.

 

Niko Kluuskeri on oikein tyytyväinen rannan ravintoloiden yhteistyöhön ja haluun ja kykyyn panostaa uusiin palveluihin.

– Laiturialue ja terassit saatiin pari vuotta sitten kuntoon, mutta ei jääty sen jälkeen tyytyväisinä odottelemaan, vaan koko ajan eri paikoissa kehitetään toimintaa entisestään.

Uudenkaupungin kesä on paikallisesti tuttu juttu, mutta ehkä se on takavuosina jäänyt esimerkiksi turhaan Naantalin varjoon, mutta nyt alkavat olosuhteet olla sitä luokkaa, että kesästä kannattaa pitää isompaakin meteliä.

 

Ravintola-alan työvoimapulasta puhutaan paljon ja Uudessakaupungissa työllisyystilanne on kokonaisuudessaan erinomainen, mutta se ei ole ainakaan Makasiinissa tai Bistrossa aiheuttanut ongelmia.

– Me löysimme työntekijät kesäksi aikaisemmin kuin koskaan ennen, muutama on ollut aiemmin, mutta suurin osa on uusia. Tarjoilijaksi esimerkiksi tuli paljon hakemuksia, joista tosin kokeneita tarjoilijoita oli vähän, kertoo Bistron Laura Yläkorpi.

Asuntopula on työntekijöiden saannin kannalta ongelma, mutta sekä Bistro että Makasiini ovat itse hankkineet asuntoja, joissa työntekijät voivat kesän asua.

Makasiinissakaan ei ole työvoimapulaa. Nymanilla on talvella toimintaa Lapissa ja sieltä hän toi mukanaan kuusi työntekijää, toinen saman verta on löytynyt Uudestakaupungista ja lähialueelta melko helposti.

Kaikki on siis kunnossa kaikkien aikojen kesää varten.

 

Artikkelikuvassa ei ole ZZ Top vaan tulevan esiintymislavan paikalla ilmakitaraa virittelevät ja boogie-woogie-muuveja treenaavat Makasiinin Rainer Nyman (vas.) ja Bistron Laura Yläkorpi ja Niko Kluuskeri.