Jalkapallokoulussa syötellään ja tehdään jotain muutakin

Maanantaina alkaneen UPK:n jalkapallokoulun suosio kestää, tänäkin vuonna kaikki 60 paikkaa tulivat täyteen reilussa vuorokaudessa ilmoittautumisen alkamisesta ja ulkopuolelle jäi useita kymmeniä halukkaita.

Koulu on tänä vuonna suunnattu 2003-2010 syntyneille tytöille ja pojille. Osanottajat jaetaan ikä- ja taitotason mukaan neljään ryhmään, joita UPK:n valmentajat ja juniorit opettavat.

Nuorimpien kanssa lähdetään perusasioista ja pyritään saamaan pallo haltuun erilaisilla pompotteluilla, syöttelyillä, tekniikkaradoilla ja peleillä. Samalla käydään läpi myös pelisääntöjä.

Vanhemmissa ryhmissä vahvistetaan aiemmin opittuja taitoja teemoittain, välillä lauotaan ja välillä syötellään tai harjoitellaan sivurajaheittoa, pukkaamista ja niin edelleen.

Koulu kestää päivittäin kymmenestä kahteen. Välillä käydään jäähallilla syömässä. Viimeisenä päivänä perjantaina pelataan turnaus, jonka joukkueet kootaan sekaisin kaiken ikäisistä jalkapallokoululaisista.

 

Nuorimmassa ryhmässä on paljon sellaisia, jotka ovat aloittaneet jalkapalloharrastuksen vasta aivan äskettäin, vanhemmissa on paljon jo useita vuosia UPK:ssa pelanneita ja monena kesänä jalkapallokoulussa olleita ”konkareita.”

Jalkapallokoulun ensikertalaiset Jesse, Olivia, Veera Linnea ja Robin harjoittelivat potkutekniikkaa ja potkivat ruokatunnin jälkeen ennen ohjattujen harjoitusten alkua palloa navakassa tuulessa tyhjään maaliin.

– Täällä on ollut tosi kivaa. Me on syötelty tosi paljon ja pelattu. Tänään on vähän kylmä, mutta ei se haittaa, lapset totesivat yhteen ääneen.

Päivän ruokana oli ollut spagettia ja jauhelihakastiketta ja se oli ollut hyvää.

– Iltapäivällä kai syötellään lisää ja tehdään varmaan jotain muutakin. Eikä meitä väsytä yhtään!

 

Artikkelikuva: Jesse (vas.), Olivia, Veera, Linnea ja Robin ovat kaikki jalkapallokoulun ensikertalaisia.

UPK:n jalkapallokoulun kaikki 60 paikkaa täyttyivät nopeasti.