Kaksi kotivoittoa Roiman tenniskisoissa

Roiman perinteinen kesäkuun alun tennisturnaus pelattiin viikonlopun aikana sairaalan kentällä. Kolmesta sarjasta kaksi voittoa jäi isäntäseuralle ja siinä kolmannessakin isäntäseuran pari sijoittui toiseksi.

Kisoissa pelattiin B- ja C-luokan kaksinpeli sekä C-luokan nelinpeli. Osanottajia oli kilpailun johtajan Jussi Salomäen mukaan sopivasti eli viikonlopun aikana ei juuri enempää pelejä olisi ehditty pelata.

– Sää oli koko viikonlopun hyvä, ehkä sunnuntaina lämmin alkoi olla jo vähän liikaakin, kun monella finalistilla oli jo useampi peli alla ja voimat vähissä.

Sairaalan kentät ovat erinomaisessa kunnossa, sateeton toukokuun kuivasi kentän pohjan kunnolla ja kenttä on kova, mutta toisaalta kuivan kelin ja auringonpaisteen vuoksi kenttää tulee kastella säännöllisesti.

 

Miesten B-luokkaan lähti tänä vuonna mukaan seitsemän pelaajaa, ykköseksi sijoitettu Rauman RSV:n Kimmo Salmi pääsi suoraan kakkoskierrokselle ja eteni tasaisesta pelistä Helsingin HSV:tä edustavan Max Sivulaa vastaan finaaliin.

Kaavion alaosassa Roiman Juha Hepojoki kukisti ensin Turun TSV:n Ville Salomäen murskaavasti ja välierässä kakkoseksi sijoitetun Rauman RSV:n Olli Kuuluvaisen myös selvin lukemin.

Finaalissa Hepojoen hyvä vire säilyi ja hän kukisti Salmen 6-0, 6-2 ja nappasi turnauksen ensimmäisen kotivoiton pitkään aikaan.

Juha Hepojoki (vas.) ja Juha Laine.

Toinen kotivoitto saatiin muutama tunti myöhemmin miesten 14 pelaajan C-luokassa. Kakkoseksi sijoitettu Roiman Kimmo Kuvaja pääsi suoraan toiselle kierrokselle, jolla kukisti seurakaveri Riku Laineen selvästi.

Välierässä tuli vastaan Rauman RSV:n Markus Veistinen. Hänkin jäi Kuvajan jalkoihin lukemin 6-0, 6-3.

Kuvajan finaalivastustajaksi pelasi itsensä Turun TSV Severi Hirvensalo. Hän voitti avauskierroksella Roiman Sami Koskelan, toisella kierroksella Turun Seudun Tenniksen Juha Mäenpään ja välierässä ykköseksi sijoitetun Rauman RaVS:n Mika Laineen.

Finaali oli tasainen. Ensimmäisen erän vei Hirvensalo 6-4, mutta toisen alussa hän loukkasi hieman jalkaansa ja Kuvaja vei erän 6-1. Tasatilanteessa pelattiin tiebreak kymmeneen ja senkin Kuvaja vei selvästi 10-4 ja nappasi päivän toisen voiton Roimalle.

 

Päivän viimeisessä finaalissa pelasivat vastakkain Roiman B-luokan voittanut Juha Hepojoki ja Juha Laine. Vastaansa he saivat raumalaisparin Kuuluvainen/Laine.

Ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi raumalaisten 6-4 voittoon. Toisessa ero oli selvempi ja Hepojoki ja Laine taipuivat 6-1 ja jäivät siten kakkoseksi.

 

Artikkelikuva: Juha Hepojoki.

Kimmo Kuvaja.