Valtuuston kokouksessa paljon myös yksimielisyyttä

Kaupunginvaltuusto hyväksyi tiistain kokouksessaan pitkän listan asioita yksimielisesti ilman puheenvuoroakaan. Tilinpäätöksen yhteydessä pidettiin perinteiset ryhmäpuheenvuorot, joihin ukinyt palaa myöhemmin.

Valtuusto hyväksyi kolme kaavaa, Rantamäen ranta-asemakaava meni ilman puheita. Rantakadun ja Liljalaaksonkadun kulmaan rakennettavan kerrostalon kaavamuutos samoin. Siihen oli jätetty yksi huomautus, mutta se oli kokouspäivänä peruttu.

Laivanrakentajantien ja Rantakadun liittymän parantamisen mahdollistama asemakaavan muutos hyväksyttiin myös. Harto Forss (vas.) muistutti entisenä Yaran työntekijänä, että Yaralta tuleva liikenne joutuu risteyksessä mutkittelemaan kuin pahimmalla katuradalla ja ihmetteli, miksei vanhaa tienpohjaa voida käyttää hyödyksi ja mahdollistaa joustava kääntyminen oikealla, mutta varsinaista muutosesitystä hän ei tehnyt.

 

Pääkirjaston korjaus ja digikirjaston rakentaminen Viikaistenmäelle meni puheitta lautakunnan aikanaan hyväksymässä muodossa. Hallituksessa asiasta äänestettiin (juttu tässä), mutta valtuustossa ei vastaehdotuksia tullut.

Samoin puheitta hyväksyttiin uusi rakennusjärjestys. Lautakunnan hyväksymään ehdotukseen hallitus teki yksimielisesti muutaman muutoksen eikä valtuustolla ollut asiasta sanottavaa.

Kaupunginhallituksen arvio talouden ja strategian toteuttamisesta merkittiin tiedoksi, samoin viime vuoden henkilöstöraportti, tilinpäätös merkittiin myös tiedoksi ja vastuuvapaus myönnettiin yksimielisesti, ryhmäpuheissa oli selviä painotuseroja, niistä siis myöhemmin.

 

Tarkastuslautakunnan arviointikertomus merkittiin myös tiedoksi lisäyksellä. Valiokunnan puheenjohtaja Veera Kaitanen (sdp) teki ehdotuksen, että valtuusto edellyttää uuteen kuntalakiin perustuvan hallinto- ja muiden säännösten valmistelua ja valtuustolle päätettäväksi tuomista ensi tilassa.

Lautakunnan jäsen Tarmo Kangas (kok.) kannatti ehdotusta. Hänen mukaansa säännöt takaavat oikeusturvan ja luovat puitteet hyvälle hallinnolle, muuten voi ilmetä mielivaltaa. Nyt hallintosäännössä olevat viittaukset ovat vanhaan kuntalakiin, joka siis ei ole voimassa, jolloin ristiriitoja on olemassa.

– Kaupunkia ei siis johdeta, koska meillä on johtamisongelma, vanhan kumotun kuntalain säännösten mukaan, joten ei ole mikään ihme, että metsään menee ja rytinällä. Taidamme olla ainoa kunta Suomessa, jossa asiaa ei ole hoidettu.

Kaitasen ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tarkastuslautakunnan kertomus löytyy tästä.

 

Luottamushenkilöiden ja viranhalijoiden sidonnaisuusilmoitukset merkittiin tiedoksi, ne löytyvät kaupungin Sidonnaisuusilmoitukset-sivulta eli täältä löytyvän linkin kautta.

Vuoden neljän ensimmäisen kuukauden osavuosikatsaus merkittiin tiedoksi ja samalla hyväksyttiin muutama muutos talousarvioon (osavuosikatsausjuttu tässä).

Talousarvioon tehtiin myös määrärahan siirto eli Lokalahden urheilukenttään ja huoltorakennukseen varatut 180 000 euroa siirrettiin koululle tehtävään luokkaan ja varastoon (ukinytin juttu asiasta tässä).

Sosiaalilautakunnan määräraha-anomus kahden lähihoitajan palkkaamiseksi vanhusten palvelujen kotihoitoon meni läpi ehdotuksen mukaan. Palkkauksen saa tehdä välittömästi.