Santtioon uusi laituri vanhan paikalle

Jäät rikkoivat talvella 2017 Santtion uimarannan läheisyydessä olleen laiturin niin pahoin, että se piti purkaa. Uutta laituria ei samalla paikalle hankittu eikä lähistöltä löytynyt korvaavaakaan paikkaa, mutta nyt Va. sivistyspalvelukeskuksen johtaja Jussi Paavola on tehnyt viranhaltijapäätöksen uuden laiturin hankkimisesta vanhalle paikalla.

Aikanaan vanha paikka hylättiin sillä perusteella, että se ei ole kaupungin virallisella uimarannalla vaan sijainniltaan hankalassa paikassa, jonne pääsee vain pientä polkua. Laiturin käyttäjien häiriökäytöksestä tuli myös paljon valituksia.

Viime keväänä selvitettiin myös uutta mahdollista paikkaa kaupungin viralliselta uimarannalta Santtion uimarannalle, mutta sopivaa paikkaa ei löytynyt.

Palautetta laiturin puolesta on tullut myös paljon ja se oli aikanaan kovassa käytössä.

 

Kaupungin talousarviossa oli laiturin kunnostukseen määräraha, joka siirtyi tälle vuodella. Viime vuonna edullisimman tarjouksen tehneeltä A-Laiturit Oy:ltä kysyttiin keväällä uutta tarjousta.

Sen mukaan laituri tarvikkeineen maksaa nyt 14 308 euroa. Siirtyneen määrärahan suuruus on 14 000 euroa.

Paavolan eilen tiistaina tekemän päätöksen mukaan nuoriso- ja liikuntapalvelut hankkii laiturin A-Laiturit Oy:ltä tarjouksen mukaisella hinnalla.

Laiturin sijaintipaikka on siis Santtion yleisen uimarannan läheisyydessä, mutta ei virallisella uimarannalla. Laituri on kaikkien kaupunkilaisten yleisessä käytössä.