UJK:n edustus aloittanut jo valmistautumisen tulevaan kauteen

Tämäkin piti vielä kokea, UJK:n edustuksen kesätreenit urheilukentällä ja kahvakuulan kanssa itseään rääkkää lähes 20 miestä. Eikä kyseessä ole mikään näennäistreeni vaan kuula liikkuu ja hiki roiskuu kuin kaupungin poliittista tilannetta seuratessa mutta nyt ei ole kyse tuskanhiestä.

Eli nyt ollaan tosissaan liikkeellä. Viime kauden päätteeksi pelaajat keskenään päättivät, että mahdollisuuksia on parempaan kuin kolmosdivarin keskitasolla pelailuun ja alkoivat koota porukkaa, joka olisi valmis sitoutumaan tosissaan yhteisen tavoitteen eteen.

Nimiä sitoumukseen saatiin jo keväällä lähes 30, josta oli hyvä lähteä eteenpäin. Valmentajaksi saatiin Tomi Uusitalo, joka tunnetaan tiukkana valmentajana.

– Pelaisin itse pitkään eri puolilla maailmaakin ja viimeiset omat pelit pelasin UJK:ssa. Sen jälkeen olen valmentanut juniorijoukkueita ja tämä on ensimmäinen pesti miesten valmentajana, Tomi sanoo.

 

Tomi Uusitalo.

Miesten kanssa touhuaminen eroaa juniorijoukkueista siinä, että ihan jokaista asiaa ei tarvitse opettaa tai kertoa perusasioita, sillä joka kaverilla on perushommat hanskassa, jos ei ole, niin aikuisiässä ei toisaalta voi paljon niiden eteen enää tehdä.

– Toinen juttu on tietenkin se, että aikuiset ”tietävät” miten asiat kuuluu tehdä ja siinä voi tulla erimielisyyksiä, mutta sitten neuvotellaan ja uskoisin, että valmentajan mielen mukaan lopulta tehdään.

Joukkue on asettanut tulevaksi kaudeksi selkeä tavoitteen olla kolmosdivarin paras eli se tietää nousua kakkoseen tai ainakin nousukarsintaan pääsyä.

– Viime viikolla aloitimme yhteistreenit, kolme treeniä viikossa vedetään koko kesän ajan. Jää tulee halliin jo vajaan kahden kuukauden kuluttua, joten mitään ihmeitä ei ehditä tehdä, mutta se tehdään mikä ehditään.

Ja jotta kesällä hankittu kunto ja voima ei kevääksi häivy, niin talvikaudellakin yritetään perusominaisuuksia pitää yllä.

 

Tomi on seurannut UJK:n pelejä, mutta ei kovin aktiivisesti ja pelaajat ovat siten enemmän tai vähemmän vieraita.

– Mutta se on tavallaan hyvä, ei ole mitään ennakkokäsityksiä. Treenit ja pelit kertovat, mihin kaverista on ja sen mukaan löytyy peliaikaa.

Tomille etsitään kakkosvalmentajaa, jota ainakin pelikaudella pitää ehdottomasti olla. Tomi käy myös itse vuorotöissä, joten treenejä jää pakostakin väliin.

Sama ongelma on toki pelaajapuolellakin, vuorotöiden vuoksi useampi pelaaja on joka treenistä poissa, mutta vaikka tavoitteet ovat korkealla, niin realiteetit pitää ymmärtää eikä vaatia samaa kuin täysipäiväisiltä ammattilaisilta.

 

UJK:n managerina toiminut Leevi Virtanen on jättämässä tehtävät seuraajalleen joustavasti eli muutos tulee tapahtumaan kauden aikana.

– Niina Ranta on lupautunut uudeksi joukkueenjohtajaksi ja alussa hommia hoidellaan yhdessä ja jollain tavalla olen mukana kauden loppuun ja Niina ottaa yhä enemmän vastuuta.

Pelaajapuolella on positiivisia uutisia, sillä lähes kymmenen muualla pelannutta tai välivuoden eri syistä pitänyttä pelaaja tulevat tuomaan kokemusta tulevan kauden joukkueeseen.

– Muutamat vanhemmat pelaajat miettivät vielä, miten työ, perhe ja kiekko saadaan sopimaan, mutta muuten viime kauden runko on pääosin mukana.

Viime vuonna UJK järjesti ”erikoisnumerona” Maukka Kuusiston yhteen ottelun UJK:n paitaan ja jotain vastaavaa tempausta on luvassa myös ensi kaudella.

 

Artikkelikuva: UJK kesätreeneissä urheilukentällä.

Osa UJK:n edustukseen palaavista miehistä, vasemmalta Henri Pelto, Jesse Rannus, Akseli Laaksonen, Joonas Rantanen, Teemu Salomaa ja Otto Kuusio, etualalla hetkeä aiemmin kovaa kyytiä saanut kahvakuula.