TPS:n kiri liikaa UPK:lle

Jalkapallon vitosdivaria ylivoimaisesti johtava TPS oli maanantaina Pallokentällä pitkään hätää kärsimässä hyvin pelanneen UPK:n kanssa, mutta onnistui kääntämään kiihkeän pelin loppuminuuteilla 3-2 voitokseen, puoliajalla UPK johti 2-1.

TPS oli voittanut kaikki kahdeksan aiempaa peliään murskaavalla maalierolla 43-4. UPK:n se voitti sarja-avauksessa 5-2 eli puolet sen päästämistä maaleista oli UPK:n tekemiä.

Maanantain pelin TPS aloitti kovalla vauhdilla ja yritti nopeilla pystysyötöillä murtaa UPK:n puolustusta. Se saikin laukauksia kohti maalia ja useita kulmapotkuja, mutta UPK:n puolustus kesti.

Pikkuhiljaa UPK pääsi peliin kiinni ja alkoi hallita. Avausmaali syntyi vapaapotkusta vasemmalta sivurajan vierestä. Kari Dahlberg pääsi pukkaamaan ja maalivahdin käsien kautta pallo lipui TPS:n maaliin.

Jakson lopulla TPS sai rangaistuspotkun ja siitä varmasti tasoituksen, mutta UPK ehti iskeä vielä ennen taukoa.

Oikealta annetun kulmapotkussa Kari Dahlberg järjesti itsenä aivan vapaaksi TPS:n maalille ja pukkasi illan toisen maalinsa.

 

Toisella jaksolla TPS tuli taas alun kovaa, mutta avausjakson tapaan UPK pääsi pikkuhiljaa vauhtiin ja peli tasoittui.

Molemmilla oli muutama paikka, mutta pelin loppua kohden sarjakärjen kunnia alkoi olla kyseessä ja TPS alkoi väkisin painaa palloa UPK:n maalille.

Tasoitus syntyi vasemman laidan kautta nopean hyökkäyksen päätteeksi ja viitisen minuuttia ennen loppua UPK:n puolustuksessa tuli pieni ajatuskatko ja TPS:n hyökkääjä pääsi tuikkaamaan voittomaalin.

UPK sai vielä yliajalla muutaman hyvän paikan, mutta TPS taisteli uhrautuvasti ja kykeni säilyttämään puhtaan saldonsa.

 

UPK on pelannut kuusi peliä ja pisteitä on koossa kahdeksan. Niillä irtoaa kahdeksan joukkueen lohkossa sija neljä, mutta ero TPS:aan kasvoi jo 20 pisteeseen. TPS:lla on toki kolme peliä enemmän pelattuna.

UPK:n seuraavakin peli on Pallokentällä, juhannuksen jälkeisenä maanantaina saapuu kello 19 alkavaan peliin MynPa Mynämäeltä. Torstaina UPK matkaa Naantaliin VG-62:n vieraaksi.

 

Artikkelikuva: Kari Dahlberg teki UPK:n toisen kulmapotkusta.