Alisenkadun kiinteistön osto palautettiin valmisteluun

Kaupunginhallitus päätti maanantaina äänestyksen jälkeen, että se ei, ainakaan tässä vaiheessa, osta Alinenkatu 24:n kiinteistöä, vaan asia palautettiin uuteen valmisteluun.

Kaupunginjohtajan ostoehdotuksen takana olivat puheenjohtaja Heikki Wala (proUki) ja Lea Myllymäki (sdp), muut yhdeksän hallituksen jäsentä kannattivat asian palauttamista.

Kaupunginhallituksen jäsenistä kokouksesta oli poissa Sami Laaksonen (vas.), hänen tilallaan oli varajäsen Li Grönlund sekä Mika Sjöblom (kesk.), hänen tilallaan oli Rauno Aaltonen.

 

Alinenkatu 24:n osto lähti liikkeelle Kuvataideseuran ehdotuksesta. Sitä eivät virkamiehet eikä myöskään kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta kannattaneet, mutta hallitukseen asia tuotiin osana laajempaa kokonaisuutta.

Kaupungilla on menossa keskustan elävöittäminen ja sen puitteissa on hahmoteltu ostoskeskusta, joka muodostuisi Säästöpankin talosta, em. Alinenkatu 24:stä ja kadun toisella puolella olevasta entisestä Ekan kiinteistöstä.

Kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén esitteli suunnitelmaa maanantaina hallitukselle.

 

Asian käsittelyn aikana Jaana Reijonsaari (sdp) esitti Raimo Löfstedtin (kok.), Merja Kosken (sdp), Birgitta Runolan (kesk) ja Mauri Kontun (kesk.) kannattamana että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi.

Esityksessä todetaan tarkemmin, että ”asiaan palataan, kun Aliseltakadulta on kokonaisvaltainen suunnitelma liiketoiminnan elävöittämiseksi kustannusarvioineen ja selvitys, mitä ko. kiinteistölle aiotaan tehdä.”

Äänestyksessä Reijonsaaren ehdotus sai 9 ääntä ja kaupunginjohtajan ostoesitys siis kaksi.

 

Artikkelikuva: Kaupunginhallitus lähetti Alinenkatu 24:n oston takaisin valmisteltavaksi ja haluaa alueesta kokonaisvaltaisen suunnitelman ja kustannusarvion ennen päätöstentekoa.