Pakkahuoneen ohjelmalliset keskiviikot käynnistyivät

Pakkahuoneen iltatorikausi käynnistyi tänään kauniissa kesäsäässä. Seurakunnan elokuun alkupuolelle aina keskiviikkoisin järjestämät Satama soi ja Lasten satama alkoivat monipuolisella ohjelmalla ja myös iltatori veti myyjiä Pakkahuoneen torin lisäksi pitkälle Kaupunginlahden reunaa pitkin.

Lasten sataman avaus tapahtui kello 16. Päiväkoti Tilkkutähden lapset esiintyivät ja laulettiin yhteislauluja. Kello 16:30 – 18:00 Lasten satama jatkoi Pakkahuoneen leikkikentällä, jossa seurakunnan väki leikitti lapsia.

Leikkikentän vieressä lapset pääsivät myös poniajelulle tai talutusratsastukseen ja suorittamaan keppihevosradan.

Lasten sataman jatkuvat vaihtuville teemoille keskiviikkoisin aina 8.8 asti leikkikentällä kello 16:30 – 18:00.

 

Petri Hatakka.

Satama soi -illan musiikkivieraana Pakkahuoneen torin esiintymislavalla oli Maksetut Viulut -yhtye. Virallisen iltatorikauden avauksen suoritti joulukuussa työnsä kulttuurikoordinaattorina aloittanut Petri Hatakka. Hän muisteli ihastelleensa rannan iltatorikuhinaa jo pikkupoikana eli lähes 30 vuotta sitten.

– Hienoa huomata, että iltatoriperinne on jatkunut pitkään ja vakiinnuttanut paikkansa kesätapahtumien joukossa.

Mutta Uudessakaupungissa tapahtuu paljon muutakin, erityisesti kesällä, mutta talvellakin.

– Ei täällä ehkä joka päivä ole jokaiselle jotain, mutta todella monenlaisia tapahtumia. On teatteria, näyttelyjä, konsertteja, nämä keskiviikon iltatorit ohjelmineen, lauantaiset teematorit, Karjurock ja Crusell-viikko ja paljon muuta.

Osassa kaupunki on mukana, osassa ei. Hatakan mukaan kaupungin tehtävä onkin luoda mahdollisuuksia tarjoamalla tiloja ja myös pientä tukea tapahtumien järjestäjille.

– Pitää kuitenkin muistaa, että tapahtumat tarvitsevat ihmisiä, jotta niitä voidaan jatkossakin järjestää eli nauttikaa kesästä ja käykää tapahtumissa.

 

Hartaushetken piti Venla Koivula ja yhteislauluja säesti Mika Äijäläinen, esilaulajina toimivat Teija Rundgren ja Maria Moilanen.

Iltatorimyyjiä oli tosiaan rannan täydeltä ja ihmisiä myös ihan mukavasti.

Ohjelmalliset iltatorit jatkuvat siis keskiviikkoisin, mutta jo tulevana lauantaina Pakkahuoneella tapahtuu jälleen. Kello 11-16 vietetään Uuden perunan karnevaalia, ohjelmassa mm. Tomi Paldaniuksen kitarointia.

 

Artikkelikuva: Maksetut Viulut -yhtye esiintyi.

 

Iltatorilla riitti myyjiä ja ostajia tai ainakin kulkijoita.