UPK:n naisille kotivoitto 3-1

UPK:n naiset pelasivat tänään melko tasaisen pelin APU:a eli Auran Palokunnan Urheilijoiden naisjoukkueen kanssa. UPK sai hyvän alun ja johti nopeasti 2-0, mutta sen jälkeen maalihanat tyrehtyivät pitkäksi aikaa. Loppunumerot UPK:n voitoksi 3-1, tauolla oltiin numeroissa 2-0.

Ottelu oli sarjasijoituksen kannalta tärkeä, sillä APU oli ennen ottelua sarjassa neljäntenä neljä pistettä UPK:n edellä. UPK:n voiton ansiosta ero supistui yhteen pisteeseen ja lisäksi UPK:lla on pelattuna yksi peli APUa vähemmän, joten sarjan nelospaikka on vielä otettavissa.

 

Peli alkoi tuulisella Pohitullin keinonurmella UPK:n pikamaalilla jo toisella minuutilla eikä siitä ehtinyt kulua montakaan minuuttia, kun UPK johti jo 2-0.

Sen jälkeen vieraat saivat puolustuksensa kuntoon eikä UPK enää jakson aikana saanut pahoja tilanteita aikaan. APU oli alkuminuuttien jälkeen pelissä hyvin mukana ja sommitteli muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta ei saanut maalia aikaan.

 

UPK pelasi avausjakson vastatuuleen, joten toisen jakson olisi pitänyt olla avausjaksoa helpompi. Tuuli oli kuitenkin puuskikkaan oikukas ja se häiritsi lopulta ehkä enemmän myötäsuuntaan pelaavaa joukkue, kun syötöt karkailivat usein liian eteen ja yli päätyrajasta.

APU sai jakson alussa vapaapotkun hyvästä paikasta ja siitä pallon UPK:n maalin yläputkeen ja pari loi muutaman muunkin hyvän kuvion, mutta ei onnistunut maalinteossa.

UPK teki jakson puolivälissä ratkaisevan tuntuisen 3-0 maalin hyvän sivurajaheiton jälkitilanteesta.

 

APU sai sen jälkeen maalitilinsä auki, kun nopea hyökkäys avasi UPK:n puolustuksen. Loppupelissä UPK kuitenkin hallitsi, piti palloa enemmän ja loi muutaman tilanteenkin, joten kokonaisuutena voitto oli ansaittu.

UPK:n viimeinen kevätsarjan ottelu pelataan Pohitullin keinonurmella heinäkuun 1. päivä eli ensi sunnuntaina kello 18. Vastustajaksi tulee Turun Pyrkivän joukkue. Voitto siinä nostaisi siis UPK:n sarjan nelospaikalle.

Sarjan kaksi parasta ovat TuTo ja Lieto 2 ja ne pääsevät syksyksi yläsarjaan.

 

Artikkelikuva: UPK:n toisen maalin teki Linnea Nuutila, joka ohjasi Maria Värjösen (vas.) vapauttavan syötön ohi APUn maalivahdin.