Hahmopelto pelästytti tubettajan

Kesän teematoreista oli tänään vuorossa Nuorisotori. Aurinkoisessa säässä nuoria torilla olikin tavallista enemmän, siitä kiitos ennen kaikkea tubettaja Miklulle, mutta päivän ohjelma ja toritarjonta kiinnostivat myös vanhempia vakiokävijöitä.

Tomi Paldanius, sormat ja kitara.

Ohjelmalavalta kuultiin aluksi kitaramusiikkia. Tomi Paldanius näppäilytekniikka toi moniin maailmanhitteihin mielenkiintoisia ulottuvuuksia ja se supisuomalaisen Myrskyluodon Maijankin kitarasovitus kuulosti tuoreen raikkaalta.

 

Nuorison suosikki Miklu eli Mike Bäck kertoi, että lähti Uuteenkaupunkiin positiivisella fiiliksellä, mutta matkalla sattui jotakin ja hän oli vähällä kääntyä takaisin ja jättää koko Uudenkaupungin väliin.

– Vähän ennen kaupunkia meinasin saada sydänkohtauksen kun näin satapäisen joukon hahmoja pellolla ja kun tulin kohdalle, huomasin että ne olivat nukkeja. Kaiken lisäksi tien toisella puolella bussipysäkillä niitä oli lisää. Pelästyin ihan mahdottomasti.

Miklu kertoi olevansa hyvin positiivinen, vaikka toisaalta suuttuukin välillä. Huonot asiat hän kuittaa huumorilla ja hyvät asiat tekee täysillä.

– Kurjana päivänä videon kuvaaminen on ihan älyttömän vaikeata. Mutta toisaalta videon tekeminen nostaa mielialaa ja loppujen lopuksi kurjasti alkanut homma voi lopulta onnistua ihan hyvin ja siitä jäädä kiva fiilis.

Negatiivisia ja pahoja tunteita ja ajatuksia Miklu karkottaa meditoimalla. Puoli tuntia päivässä paikallaan hengitystä tarkkaillen ja yksinkertaista ääntä pitäen saa ajatukset pois ikävistä asioista.

– Muutenkin pystyn siirtämään ajatukset pois työasioista tai mistä haluankin vain ajattelemalla jotain muuta ja se toimii.

 

Moneen muun videobloggarin tavoin Miklu saa ideoita videoihinsa tavallisista päivän aikana sattuneista tapahtumista.

– Yritän myös koko ajan kehittyä, opiskelen erilaisia videon tekemiseen liittyviä asioita ja uskon, että olen kehittynyt. Kolme kuukautta sitten tehdyt videot ovat, ainakin omasta mielestä, paljon huonompia kuin uudet.

Miklu videot tunnettiin nuoremman väen keskuudessa hyvin ja käsiä nousi kymmenittäin, kun hän kysyi kuka on niitä katsellut.

Haastattelun jälkeen Miklu oli tavattavissa nimikirjoituksia ja fanikuvia varten.

 

Viikko sitten kesätorin erityiskohteena olivat seniorit, nyt siis nuoret ja tulevana lauantaina ovat vuorossa lapset.

 

Artikkelikuva: Ville-Markus Vesterinen (vas.) haastatteli Miklua.