UPK:n naiset kevätsarjan lohkoneloseksi

UPK:n naiset päättivät jalkapallon kahdeksalla pelaajalla pelatun kevätsarjan eilen sunnuntaina 5-3 kotivoittoon Turun Pyrkivän kolmosjoukkueesta. Voiton ansiosta UPK nousi sarjassa neljänneksi.

Pohitullin keinonurmella pelattu ottelu ehti vanheta vain viisi minuuttia, kun Reea-Maarit Ketola avasi UPK:n maalitilin. Se jäi lopulta avausjakson ainoaksi, vaikka tilanteita oli molemmilla joukkueilla.

Toisella jaksolla maaleja tehtiin sitten enemmän. UPK näytti jo ratkaisevan pelin jo jakson alussa, kun Linnea Nuutila teki UPK:n toisen ja Reea-Maarit Ketola vei UPK:n pari minuuttia myöhemmin jo 3-0 johtoon.

TuPy kavensi viisi minuuttia myöhemmin, mutta UPK piti muuten vieraat poissa hyvistä paikoista. Viimeisellä kympillä peli ratkesi Jenna Laakkosen kateen maaliin. TuPy teki lopussa vielä lohdutusmaalin.

 

UPK voitti kevätsarjan yhdeksästä pelistä kuusi ja hävisi kolme, joista yhden luovutuksella, kun vastustaja ei suostunut ottelusiirtoon. UPK:n maaliero oli roimasti plussalla lukemin 37-11.

UPK:n kevään maaleista Linnea Nuutila teki yhdeksän ja oli lohkon maalintekijätilastossa neljäntenä. Jenna Laakkonen osui kuusi kertaa, Reea-Maarit Ketola viisi, Juulia Herrala ja Tessa Kiiski neljä.

Lohkon voitti puhtaalla pelillä TuTo ja yhtä selvä kakkonen oli yhden tappion kärsinyt Lieto 2. Ne pelaavat syksyllä yläsarjassa.

UPK jäi lohkokolmosesta AFC Campuksesta pisteen ja viimeisen pelin voitolla jätti APUn kahdella pisteellä taakseen.

Samassa lohkossa pelasivat myös KaPan salibandynaiset. He saivat kevään aikana kokoon kolmesta tasapelistä kolme pistettä.

 

Artikkelikuva on viime viikon APU-pelistä.