Bar In-To avautui lauantaina

Mattistentielle entisen Siwan tiloihin avautui viikonloppuna paikkakunnan uusin baari, Bar In-To tai suomalaisittain sijaintipaikkansa mukaisesti Pietolan Baari. Baarin sisustus on vielä osin työn alla ja avausviikonloppuna ilmeni muutamia pieniä teknisiä ongelmiakin, mutta lähiviikkoina asioita pistetään vauhdilla kuntoon.

Ravintolan perustaminen oli viime keväänä tarkassa syynissä, kun alueen asukkaat valittivat suunnitelmista. Ympäristö- ja lupalautakunta piti paikalla oikein katselmuksen, jossa alueen asukkaat saivat esittää mielipiteensä suunnitelmista.

Lautakunta totesi kuitenkin yksimielisesti, että ravintolatoiminta ei ole kaavan vastaista ja antoi rakennustarkastajalle luvan hyväksyä rakennuksen käyttötarkoituksen muutokseen.

– Remontti ei päässyt heti käyntiin kun tekijät puuttuivat ja siksi avaaminen venyi näinkin pitkälle. Viimeinen lupa saatiin perjantaina ja saman tien aloitettiin. Vieläkin on toki tekemistä jäljellä, esimerkiksi terassille rakennuksen itäpuolelle on lupa olemassa, mutta työt aloittamatta. Se on luvassa heti seuraavaksi, kertoo baarin omistaja Janne Alinen.

 

Avausviikonloppuna baarissa kuultiin elävää musiikkia ja Janne lupaa samaa jatkossakin.

– Sitten tulossa on mm. karaokea, tietokilpailuja, bingoa, tietokonepeliturnauksia ja biljarditurnauksia, meillä on kaupungin ainoa virallisen kokoinen ja hyvässä kunnossa oleva pool-pöytä. Ja tietenkin televisiosta tulee urheilua ja muuta ohjelmaa, joita voi katsella.

Myös sisustus tulee muuttumaan lähiviikkoina viihtyisämmäksi, sillä tilatut kalusteet eivät avajaisviikonlopuksi ehtineet. Pöytiä tulee paljon lisää ja vain biljardinurkkaus on tällä hetkellä lähes valmis.

Pieniä teknisiä ongelmiakin oli avauspäivinä kassakoneiden kanssa ja niitä on nyt selvitelty ja samalla on hankinnassa toinen maksupääte.

– Mutta paikka on nyt auki ja tästä jatketaan eteenpäin kokoajan toimintaa kehittäen.

 

Myös ruokapuolta on lähiaikoina tulossa, harjoittelu on jo käynnissä.

– Pizzaiolo Arsi Laaksonen on käynyt opettamassa meitä ja ensimmäiset testipizzat on tehty ja syöty. Todennäköisesti ensi viikolla tarjotaan jo asiakkaillekin hand-made pizzaa ja jotain muutakin syötävää.

Tällä hetkellä Janne ja ravintolapäällikkö Jonna Salminen hääräävät vielä kahdestaan, mutta myös lisää henkilökuntaa haetaan. Paikka on joka päivä auki aamupäivällä kymmenestä yökahteen, joten kahteen pekkaan sellaista ei pitkään jaksa.

– Aukioloaikojakin tietenkin katsellaan lähiviikkojen aikana samalla kun ohjelmatarjontaa lisätään. Ja vinkkejä otetaan asiakkailta vastaan ja niitä pyritään toteuttamaan.

Bar In-To sai nimensä nimikilpailun tuloksena. Sen voi tulkita kahdella tavalla, innokkaana baarina tai sitten englannin kielen mukaisena paikkana, jonne voi poiketa sisään.

 

Artikkelikuva: Viikonloppuna avautuneen Bar In-Ton Janne Alinen näyttää mallia pallon pussituksessa, Jonna Salmisella on hauskaa.