Runonkulman kursseilla maalausta, huovutusta ja valokuvausta

Ensi viikolla järjestetään Runonkulman Galleriassa useita lyhytkursseja. Osan toteutuminen on vielä auki, virallinen ilmoittautuminen on päättynyt, mutta tänään keskiviikkona tehdään lopullinen päätös kurssien järjestämisestä, joten vielä voi ilmoittautua.

 

Varmaa on, että Kuvataiteen päivänä eli tiistaina 10.7 järjestettävä Mielen maisema -työpaja toteutuu. Opettajan Maria Kajankin opastuksella tehdään maalauksia ilman etukäteissuunnitelmia ja suorituspaineita.

– Työskentelytapa on rentouttava ja voimaannuttava, etkä tarvitse mitään ennakkotaitoja tehdäksesi kuvia. Ota mukaan vain joustavat ja sotkua kestävät vaatteet, sanoo Kajanki.

Kurssille otetaan mukaan 10 henkeä ja vielä on muutama paikka vapaana. Kurssi kestää tiistaina kello 11-15 ja osallistumismaksu on 40 euroa, johon sisältyy ohjauksen lisäksi kaikki tarvittava materiaali.

Kajankin omia maalauksia on par’aikaa esillä galleriassa.

 

Keskiviikkona on vuorossa taidehuovutuksen kurssi. Kurssin opettajaksi on tulossa huopataiteilija Piritta Mäkinen Porista, jonka töitä oli galleriassa esillä jokin aika sitten.

Kurssilla tutkitaan värejä ja tunnustellaan villaa. Materiaalina käytetään suomenlampaan villasta karstattua huovutusvillaa, kikkaraa, erilaisia huopuvia kuituja sekä valmista esihuopaa, rakenteina rautalankaa ja jätevillaa.

Kurssimaksu on 45 euroa ja se sisältää materiaali. Kurssi kestää kello 11-16.

 

Torstaina otetaan valokuvia erilaisella tekniikalla eli neulanreikäkameralla, jolla valotetaan mustavalkokuvia valokuvapaperille. Kamera rakennetaan itse kurssin alussa ja kuva otetaan ja kehitetään päivän aikana.

Kurssi kestää kello 11-17, jossain välissä pidetään tunnin tauko. Kurssimaksu on 50 euroa, joka sisältää ohjauksen lisäksi valokuvapaperit, kehitekemikaalit ja kaiken muun tarvittavan materiaalin. Ota itse mukaan kameran tekoa varten muutama pienehkö pahvilaatikko, esimerkiksi teepakkaus.

Kurssille otetaan enintään 15 osanottajaa.

Kurssin ohjaajana toimii valokuvaaja Anni-Veera Valpas, jonka kuvia oli keväällä esillä galleriassa.

 

Kurssien virallinen ilmoittautuminen päättyi maanantaina, mutta vapaita paikkoja ja kurssin toteutumisesta kannattaa kysellä vielä Runonkulman galleriasta.

 

Artikkelikuva: Runonkulman Gallerian Mervi Levanen (vas.) ja Maria Kajanki suunnittelevat ensi viikolla pidettävää Mielen maisema -työpajan ohjelmaa.