Mika Sjöblom on vuoden pyhämaalainen

Luodolla tuulee -tapahtumaa vietettiin tänään hyvinkin nimen mukaisessa kelissä, eli tuuli kävi, mutta Telakanrannassa aurinko paistoi ja tunnelma oli hyvä.

Päivän aikana rannassa nähtiin monipuolinen ohjelma ja monenlaisia kilpailuja. Lapset tunnistivat kaloja ja onkivat kilpaa ja vähän isommat esittelivät melontataitojaan viestikilpailussa.

Teräshenkilö-kisa keräsi kolmattakymmentä osanottajaa. Lajijärjestys poikkesi ison maailmankisoista, sillä Telakanrannassa juostiin ensin kilometrin lenkki, sitten pyöräiltiin kaksi kilometriä ja viimeisenä osiona uitiin laiturin päästä rantaan pienen mutkan kautta eli noin sata metriä.

Teräshenkilökisan tulokset, miehet: 1) Viljami Elo 14:06, 2) Kasperi Vähätupa 14:18, 3) Petteri Vähätupa 14:29.

Naiset: 1) Susanna Junttila 14:56, 2) Anni Grönvall 15:38, 3) Milla Laakso 15:57.

Naisten parhaat palkintopallilla.

 

Matkailuyhdistyksen puheenvuoron pitänyt puheenjohtaja Kari Aalto korosti yhteistyön merkitystä sekä tapahtuman järjestelyssä että muutenkin pyhämaalaisessa elämäntavassa.

– Tätä tapahtumaa ovat tavalla tai toisella tekemässä kaikki pyhämaalaiset seurat ja yhdistykset, seurakunta on mukana ja paikkakunnan yrittäjät. Ja niin se pitää olla.

Jos yhteistyö puuttuisi, niin Pyhämaassa olisi Aallon mukaan monta asiaa vähemmän. Ei olisi koulua, ei Luodolla tuulee -tapahtumaa.

– Ei ainakaan näin isona, mutta kun teemme yhdessä, niin saamme aikaan paljon enemmän.

Kaikesta huolimatta Pyhämaassakin voitaisiin auttaa toisia enemmän.

– Se, että auttaa naapuri, mökkiläistä tai ketä tahansa kyläläistä ei ole keltään pois, vaan siitä tulee hyvä mieli. Yritetään pitää se mielessä, paljon täällä toki autetaan, mutta vieläkin enemmän on mahdollista.

 

Emmi Imppu soitti saksofonia.

Tapahtuman kohokohtana on joka kesä vuoden pyhämaalaisen julkistaminen. Tämän vuoden tittelin saajassa on sopivassa suhteessa satakuntalaista ja varsinaissuomalaista verta.

– Kyl siit sit hyvä tule ku on tämne ree en aa, luki Lilja Laiho-Virtanen valinnan perusteita.

Perustelujen mukaan valittu henkilö on iloinen ja nauravainen, mutta silloin kun häntä sieppaa, niin se näkyy mutta menee äkkiä ohi.

– Kova hän on järjestämä kaikenäköst, hänehe voi luottaa, jos kerra jotta on sovittu. Hän ossa monenäköst ja on viäny ossamistans uuttenkaupunkihinki.

Useimmiten hän on hyvin asiallinen, mutta se toinen puoli tulee esille kesällä ja talvella. Häntä on saatu ihailla monessa roolissa ja ammateissa.

– Tänä suven hänel o roiti pääl, viime talven oliva housut pois. Niil ko ei tiär, nii se ol kaikki komeljanttarimeininki.

Eli vuoden pyhämaalainen on Mika Sjöblom.

 

– Kaikenlaista on tullut tehtyä, mutta yleensä sillä mielellä, että äkkiä tänne metsittyy, jos ei mitään tee, Mika Sjöblom sanoi ja kiitteli valinnasta.

– Tänne tullessani huomasin, kun parkkipaikat olivat koululle asti täynnä, että aikalailla saadaan aikaan kun yhdessä touhutaan.

– Yhdessä saadaan toimeksi, yksin tekemällä ei kukaan saa mitään aikaan. Siksi onkin vähän outoa seisoa tässä palkittuna, sillä en minäkään yksin ole mitään tehnyt.

Hän käytti myös tilaisuutta hyväkseen ja kutsui kaikkia nuorisoseurantalolle syksyllä talkoisiin. Lattia ja näyttämö uusitaan ja siinä hommassa tarvitaan paljon tekijöitä.

 

Artikkelikuva: Teräshenkilökisa alkoi juoksuosuudella, numerolla 3 kisasi parhaan asun palkinnon voittanut Olli Elo.

Vuoden 2018 pyhämaalainen Mika Sjöblom.