Aikapojat vei beachvolleyturnauksen

Aurinko paahtoi ja hiekka pölisi lauantaina koko päivän ensimmäisessä Lännentien beachvolley-turnauksessa. Tasaisten ja tasokkaiden pelien päätteeksi turnausvoiton vei Aikapojat voittamalla finaalissa Peton niukasti 25-23.

Aurinko porotti ja hiekkä pöllysi.

Lännentien kenttä oli saatu talkoilla erinomaiseen kuntoon. Rantaan oli tosin edelleen matkaa jonkin verran eli veteen ei siis voinut pulahtaa ottelun jälkeen vilvoittelemaan, mutta saunan lauteilla ja suihkussa sai hiekat kyllä karistettua.

Osanottajia turnaukseen tuli kaavion täydeltä eli kahdeksan joukkuetta. Ne pelasivat aluksi alkusarjan kahdessa lohkossa, sitten pelattiin ylempi ja alempi jatkosarja, joiden parhaat jatkoivat pudotuspeleihin.

 

Kentällä sai olla samaan aikaan neljä pelaajaa. Voittaja ratkottiin yhdessä 25:een pisteeseen pelatussa erässä. Aamukymmeneltä aloitettiin ja voittaja selvisi iltapäivällä viiden jälkeen.

Finaalijoukkueilla tuli päivän aikana kaikkiaan seitsemän noin vartin pituista ottelua, joka pehmeällä hiekalla ja suorassa auringonpaisteessa reilun 30 asteen lämpötilassa varmaan tuntui. Hiekkakin oli kuumimpaan aikaan niin polttavaa, että jalanpohjat paistuivat vähintään puolikypsiksi.

Aikapojat voittivat kaikki pelinsä. Se kohtasi finaalivastustaja Peton jo ylemmässä jatkosarjassa ja oli siinäkin pelissä parempi lukemin 25-21, joten voi sanoa sen ansainneen voittonsa.

 

Lännentien hyvään kuntoon laitettu beachkenttä on jatkossa kaikkien halukkaiden käytettävissä.

Voittajat.
Katseella seuraten.