UPK sai harrastekoordinaattorin

Linda Jefimoff aloitti elokuun alussa Uudenkaupungin Pallokerhon harrastekoordinaattorina. Opetusministeriön hanketuen avulla Linda tulee seuraavan kahden vuoden ajan järjestämään lapsille ja nuorille erilaisia kerhoja ja muuta toimintaa.

UPK haki hankeavustusta jo talvella ja tarkoitus oli, että koordinaattori olisi aloittanut jo keväällä, mutta päätökset asiasta venyivät muutamaa kuukautta aiottua pidemmälle.

– Perustoimintana tulee olemaan lasten iltapäiväkerhojen pyörittäminen. Suunnittelu on jo pitkällä ja kerhot aloittavat syyskuun alussa, Linda kertoo.

Kerhoja perustetaan peruskouluikäisille useita ikäryhmien mukaan. Jokainen ryhmä kokoontuu koulupäivän jälkeen kaksi tai kolme kertaa viikossa.

– Jalkapallo on kerhojen ykköslaji, mutta toki tehdään muutakin, jos lapset haluavat, pääasia että liikutaan. Syksyllä ja keväällä ollaan ulkona, talvella sisätiloissa.

 

Linda Jefimoff.

Kerhot on suunnattu ensisijaisesti niille nuorille, jotka eivät muuten harrasta liikuntaa, mutta toki niihin saavat osallistua kaikki.

– Mitään kilpailullista ja ohjattua treeniä ei pidetä, mutta jos mukana on useita jalkapalloa harrastavia, niin he voivat pelata keskenään omaa peliä.

Tavoite on ennen kaikkea pitää hauskaa terveellisellä tavalla. Jos joku kerhon kautta innostuu jalkapallosta ja lähtee mukaan UPK:n joukkueisiin, niin se on plussaa.

– Ongelma on varmaa tavoittaa ne lapset, jotka eivät liikuntaa harrasta ja saada heidät mukaan. Liikunta on kuitenkin terveyden kannalta hyvä harrastus ja sen kautta voi löytää kavereita.

Ryhmäkoot pyritään pitämään sopivina, jotta kaikki voivat olla kunnolla mukana.

 

Ryhmien aikataulut, ilmoittautumisohjeet ja muu informaatio julkaistaan lähiaikoina UPK:n nettisivulla eli täällä ja UPK:n uudella facebook-sivulla, jota Linda ylläpitää.

Koulukerhojen lisäksi tulossa on uudenlaista toimintaa alle kouluikäisille. Kesällä toimivat kerhot, mutta syksyllä aloitetaan Lapsi-vanhempi-kerho tai kerhot teemalla Pelataan yhdessä. Niissä jokaisella lapsella on mukana oma huoltaja ja harrastaminen tapahtuu yhdessä huoltajan ja muiden kanssa.

Linda tulee myös kiertämään kouluissa ja päiväkodeissa esittelemässä jalkapalloa ja UPK:n toimintaa.

– Kaikenlaisia suunnitelmia on olemassa, mutta ne ovat joustavia. Katsotaan miten asiat lähtevät toimimaan ja jos muutettavaa on niin sitten muutetaan.

 

Linda on itse pelannut jalkapalloa UPK:ssa ja muutaman vuoden myös Raumalla kakkosessa ja ykkösessä. Lisäksi hän on pelannut koripalloa. Viimeiset neljä vuotta hän on opiskellut liikuntatieteitä Madridissa ja hän valmistui juhannuksen jälkeen liikuntatieteiden kandinaatiksi.

– Olen ollut UPK:ssa mukana erilaisissa hommissa, kuten jalkapallokoulussa ja apuna treenien pidossa useita vuosia koulun loma-aikoinakin. Koripallossa valmensin nuoria useamman vuoden ja kouluun liittyi paljon käytännön ohjausta ja opetusta eri lajeissa.

Linda aikoo myös palata itse kentälle UPK:n naisten joukkueessa. Joukkue aloitta syyskauden huomenna perjantaina Turussa ja syksyn ensimmäinen kotiottelu Pohitullin nurmella on tiistaina 14. päivä kello 19:00.