UPK:lle kahdeksas peräkkäinen voitto

UPK:n edustus on ennätyspitkässä voittoputkessa. Tämän päivän 1-0 voitto VG-62:sta oli järjestyksessä jo kahdeksas täysi pistepotti. Sarjan kärkijoukkue TPS seilaa myös voittoputkessa, joten ero noususijaan on edelleen 10 pistettä.

Heinäkuun lyhyen kesätauon jälkeen UPK kohtasi syksyn aluksi kotona Ihoden Kirin. Miro Kaarto ja Vesa Salin veivät UPK 2-0 johtoon, mutta vieraat onnistuivat kaventamaan ennen taukoa 2-1:een.

Meli Salin venytti UPK:n johdon kahteen maaliin heti toisen jakson alussa ja Valtteri Salin iski pelin loppunumerot 4-1.

 

Seuraavaksi UPK pelasi Turussa FC Komaria vastaan. Severi Marttila teki UPK:lle ensimmäisellä puoliajalla kolme maalia, kotijoukkue onnistui kerran.

Toinen jakso oli lievästi isäntien ja se tulikin tunnin kohdalla jo maalin päähän, mutta UPK kesti ja nappasi pisteet 3-2 voitolla.

 

Viime maanantaina UPK pelasi jälleen Turussa, nyt isäntänä oli AFC Campus. Miro Kaarto teki jälleen avausmaalin ja Waleed Al-Maliki osui puolen tunnin kohdalla. UPK voitti avausjakson 2-0.

Kotijoukkue kavensi toisella jaksolla vartin pelin jälkeen, mutta UPK:n Abakar Ibrahim osui vartti ennen loppua. Päätösmaalin teki kotijoukkue yliajalla, mutta voitto UPK:lle siis lukemin 3-2.

 

Tänään sunnuntaina UPK kohtasi Pallokentällä sarjakolmosen Naantalin VG-62:n kakkosjoukkueen. UPK voitti Naantalissa 4-1, mutta nyt peli oli tasaisempi.

Avausjakso oli UPK:n hallintaa, mutta maaliton. UPK:n ratkaiseva syöttö epäonnistui turhan usein eikä maalia päästy yrittämään hyvästä paikasta. Naantalilaiset keskittyivät nopeisiin vastahyökkäyksiin ja pääsivätkin muutaman kerran yrittämään maalinteko, mutta ilman tulosta.

Toisen jakson alussa UPK:lla oli useampikin hyvä maalipaikka, mutta vieraiden puolustus selvitti ne osittain tuurilla. Sen jälkeen vieraat saivat pelistä otetta ja olivat pitkään hallitsevampi osapuoli.

Pelin ainoa maali nähtiin kymmenkunta minuuttia ennen päätösvihellystä.

Omar Hasan pyöritteli hyvin vieraiden rangaistusalueen tuntumassa, mutta puolustaja pääsi sohaisemaan pallon häneltä pois. Se ajautui Lauri Helmiselle, jonka kova veto rangaistusalueen ulkopuolelta painui aivan yläputken alta maaliin.

 

Voitto oli siis UPK:lle kahdeksas peräkkäinen. TPS:n kakkoselle on koossa 39 pistettä, UPK nousi voitolla 32:een pisteeseen, mutta on pelannut ottelun enemmän. Kolmantena ovat VG-62 ja FC Komar, mutta ne ovat 14 pistettä UPK:n takana.

UPK kohtaa ensi sunnuntaina Pallokentällä kello 16 alkavassa ottelussa AFC Campuksen ja seuraavaksi syyskuun toisena päivänä odottaa Turussa sarjakärki TPS.

 

Artikkelikuva: UPK:n Omar Hasan hakee palloa vieraiden maalivahdin ja puolustajan välistä, taustalla UPK:n ainoan maalin tehnyt Lauri Helminen.