Taiteiden yössä monenlaista ohjelmaa

Uudenkaupungin Taiteiden yö järjestetään ensimmäisen kerran Demokatu -projektin yhteydessä. Illan ohjelmisto toteutetaan paikallisin voimin.

Vakka-Suomen Taideyhdistyksen aloitteesta Uudessakaupungissa vietetään kulttuuripitoinen ilta torstaina 16.8. Lyhyessä ajassa koottu ohjelma tarjoaa monenlaista kuultavaa ja nähtävää. Tavoitteena on viettää mukavaa aikaa yhdessä.
Alisenkadun kävelykatutestin osuudella on esiintymislava, jossa yleisölle tarjoillaan mm. musiikkia, improteatteria, monologeja ja sketsejä. Lavalle kipuavat mm. Uudenkaupungin teatterin improryhmä Tyhjä tuoli ja velikullat Nummela ja Kylander. Musiikkia esittävät mm. Leena Kallonen sekä Granger Simmons. Kävelykadulla on myös kädentaitajien pop-up myyntikojuja sekä vaihtotori. Vaihtotorilla raha ei vaihda omistaja, vaan voit esim. jättää pöydälle tavaran tai tuotteen, joka itsellesi on hyödytön ja napata mukaasi jotain kiinnostavaa. Taiteiden yönä toivottavasti moni kulttuurituote löytää uuden omistajan.

Vakka-Suomen taideyhdistys järjestää taidehuutokaupan klo 19. lavalla! Huutokaupattavat taulut ovat Suomi 100 ja Uusikaupunki 400 satoa vuodelta 2017. Taulujen koot 30x30cm. Taiteilijat ovat; Johan Elfving, Timo Hämäläinen, Seija Itäranta, Arja Lunden, Marja-Liisa Malkaniemi, Marjatta Mannevaara, Hannele Salmela, Heli Sammalisto
ja Arja Siltakoski.
Alisellakadulla osa putiikeista pitää ovensa auki pitempään. Järven kello ja kulta esittelee Uusikaupunki-korumallistoaan, Studio FotoMikalla erityisohjelmaa ja mm. Cafe Fransin iltakahvila on avoinna koko tapahtuman ajan. Mukana tempauksessa niin ikään Kodin kangastus, Studio 25, Vihreä Lammas ja Sisustus Ulpukka.

Rauhanpuistossa Ateljee Hanna Kontturi mm. huovuttaa ja tuo kaikkien kokeiltavaksi seitsemän erilaista, vähän erikoisempaa soitinta. Puistossa on myös Pirjo Koskenroudan värikkäitä kätsyjä kaikkien ilona. Puiston pop-up kulttuurikioskista voit ostaa pientä makeaa. Puistoon popsahtaa myös taiteentekijöitä. Rauhapuiston valtaa klo 18-20 lasten Taiteiden yön -tempaus. Nukketeatteri Piironginlaatikon ja Musiikkituvan yhteisponnistuksena lapsille on tarjolla taiteilumahdollisuus ja mm. paukepiiri. Rauhapuistoon voi ottaa mukaan vaikka piknik-korin. Kirjasto on avoinna klo 20 saakka ja kirjaston kesälukukisan voittajat julkistetaan klo 18.

Galleria – taidelainaamo Horisontti pitää ovensa avoinna koko tapahtuman ajan. Galleriassa nähtävillä tällä hetkellä mm. kuvataidetta ja valokuvia. Horisontin löydät osoitteesta Alinenkatu 24. Samassa rakennuksessa avoinna on Kaupunkitila – Demokadun pop-up infopiste. Tilassa esillä kuntalaisten ajatuksia ja ideoita keskustan kehittämisestä ja Room 4 – uusasukkaiden haastatteluihin perustuva taideinstallaatio.
Taiteiden illassa popsahtaa myös monenlaista muuta yllätyksellistä kuten tanssia, katusoittoa ja taiteilua sekä open mic -tempaus. Muutokset ja lisäykset ohjelmassa ovat mahdollisia. Lisätietoja esim. facebook.com/demokatu tai uki.fi/taiteidenyo. Lisätietoja ja maksuttomat myynti- ja esiintymispaikat Sonja Stenman 040 356 2146.

Aikataulutettua ohjelmaa:

Klo 16.00-20.00
– Kirjasto avoinna

Klo 16.00-21.00
– Galleria taidelainaamo Horisontti, Alinenkatu 24
– Kaupunkitila – infopiste Alinenkatu 24, esillä mm. Room 4 yhteisötaideteos, kangasveistoksia…
– Käsitöiden myyntikojut ja vaihtotori Alisellakadulla
– Ateljee Hanna Kontturi – huovutusta ja musiikkia, Rauhanpuisto

Klo 17-21 Kulttuurikioski Rauhanpuisto
Klo 17.00-17.15 Aloitusohjelma Alisenkadun lavalla
Klo 17.15-17.30 Kaksi laulua näytelmästä Katri Helena, Leena Kallonen, Alisenkadun lava
Klo 17.40-18.00 Sketsejä ja monologeja Raimo Nummela ja Seppo Kylander, Alisenkadun lava
Klo 18.00-20.00 Lasten Taiteiden yö Rauhanpuistossa mm. maalausta ja paukepiiri
Klo 18.45-19.00 Improryhmä Tyhjä Tuoli
Klo 19.00-19.40 Taidehuutokauppa
Klo 19.40-20.00 Sketsejä ja monologeja Raimo Nummela ja Seppo Kylander
Klo 20.00-20.15 Musiikkiesitys
Klo 20.15-20.30 Improryhmä Tyhjä Tuoli
Klo 20.30-21.00 Granger T. Simmons – musiikkia

 

Kaupungin tiedote, myös artikkelikuva kaupungin kuva Demokadulta