Rauman Taiteilijaseura avaa Crusellin näyttelysyksyn

Crusellin talven näyttelykausi käynnistyy huomenna tiistaina. Ensimmäinen vieras on Rauman Taiteilijaseura, joka tuo Cruselliin 20 jäsenensä vuosinäyttelyn.

Tommi-Wihtori Roström.

– Näyttelyn nimi on Juhlien jälkeen. Juhlilla viitataan tässä yhteydessä viime vuoteen, jolloin mm. Suomi täytti tasavuosia ja myös Uudellakaupungilla oli omat juhlansa, totesi seuran puheenjohtaja Tommi-Wihtori Roström.

Näyttelyä ei kuitenkaan voi pitää varsinaisena teemanäyttelynä, vaan kukin taiteilija on käsitellyt aihetta omalla tavallaan.

– Lopputuloksen värikkyyttä lisää vielä se, että mukana on maalausten lisäksi grafiikkaa, puu- ja lasiveistoksia, erilaisia sekatekniikoita ja myös tietokoneavusteisia töitä.

Näyttelyn työ on juryttänyt Lönnströmin taidemuseon amanuenssi Arja Roivainen. Jokainen mukaan halunnut taiteilija on päässyt mukaan, mutta töitä on valittu mm. tilan tarjoamien mahdollisuuksien mukaan.

 

Rauman taiteilijaseuralla on viimeksi ollut yhteisnäyttely Uudessakaupungissa viitisen vuotta sitten, mutta senkin jälkeen seuran jäsenten töitä on ollut Crusellissa tai muualla Uudessakaupungissa esillä erilaisissa koostenäyttelyissä.

Sanna Saarisen Väsynyt valtias.

Mukana ovat myös kolme uusikaupunkilaista Rauman taiteilijaseuraan kuuluvaa taiteilijaa eli Valto Vaalikivi, Heli Sammalisto ja Raija Nokkala.

Näyttely avautuu tiistaina kello 10 ja on avoinna tiistaista perjantaihin kello 10-17 ja sunnuntaisin kello 12-16. Näyttelyyn pääsee tutustumaan myös mm. teatteriesitysten väliajalla.

Näyttelyllä ei ole avajaistilaisuutta, mutta sunnuntaina 23. syyskuuta taiteilijat tai ainakin iso osa heistä on paikalla kello 12-16.

Näyttely on Crusellin alakerran näyttelytilassa esillä lokakuun 5. päivään asti.

 

Artikkelikuvassa Veli-Matti Selin ja hänen värikäs tiekoneavusteinen työnsä.

Esko Lappalaisen maljoja.