Hurja takaa-ajo maanantaina keskustassa

Poliisipartio ajoi tunnuksellisella poliisiautolla Vakka-Suomenkadulla maanantaina iltapäivällä. Partiota vastaan tuli Laivanrakentajantien suunnasta kilvetön motocrosspyörä, joka kääntyi Ketunkalliontielle. Motocrosspyörä lähti voimakkaasti kiihdyttämään kohti Mältintien risteystä etupyörä ylös nostettuna.

Motocrosspyörä ohitti etupyörä ylös nostettuna suojatien ja Supipolun risteyksen. Tässä vaiheessa partio kytki sekä hälytysvalot, -äänet että pysäytysvalon päälle. Ketunkalliontiellä partioauton nopeus oli 100km/h, jolloin motocrosspyörän ja partioauton välinen etäisyys pysyi samana. Ketunkalliontiellä on 40km/h nopeusrajoitusalue. Liikenne oli tapahtuma-aikaan vilkasta. Paikalla on useita suojateitä sekä risteäviä teitä.

Ketunkalliontieltä Mältintien risteykseen tultaessa on pakollinen pysähtyminen osoitettu liikennemerkein. Risteyksessä oli pysähdyksissä auto, jonka motocrosspyörä ohitti pysähtymättä vastaantulevien kaistaa käyttänen ylittäen samalla suojatien. Tämän jälkeen motocrosspyörä kääntyi oikealle Mältintielle ja kiihdytti voimakkaasti Laivanrakentajantien suuntaan.

Ketunkalliontien ja Mältintien risteyksessä oli vilkas liikenne ja useampia autoja. Mältintiellä ennen Laivanrakentajantien risteystä motocrosspyörä ajoi ajoradan vasemmalla puolella kulkevalle pyörätiellä ja ajoi pyörätietä pitkin alikulkutunnelista Laivanrakentajantien ali. Tämän jälkeen motocrosspyörä ajoi oikealle takaisin ajoradalle.

Mältintieltä Levysepänkadun risteykseen tultaessa on pakollinen pysähtyminen osoitettu liikennemerkein. Motocrosspyörä ylitti Levysepänkadun pysähtymättä, ajamalla suojatien yli, ohittamalla henkilöauton oikealta puolelta ja jatkoi suoraan kohti Pajalan pienteollisuusaluetta voimakkaasti kiihdyttäen.

Motocrosspyörä kääntyi oikealle Autonrakentajantielle, jota jatkoi voimakkaasti kiihdyttäen. Motocrosspyörä kääntyi vasemmalle Pienteollisuustielle, jota jatkoi voimakkaasti kiihdyttäen. Motocrosspyörä jatkoi ajamalla Santtiontien yli Muottitielle, jonka se kiersi ja palasi takaisin Santtiontielle.

Motocrosspyörä kääntyi vasemmalle Santtiontielle, jatkoi voimakkaasti kiihdyttäen matkaa Raumantien risteykseen, jossa kääntyi oikealle Raumantielle kohti keskustaa voimakkaasti kiihdyttäen.

Toinen poliisipartio tuli Vakka-Suomenkatua pitkin kohti Laivanrakentajantietä ja havaitsi Raumantieltä kohti tulevan motocrosspyörän. Motocrosspyörä kääntyi oikealle Laivanrakentajantielle kohti satamaa. Poliisipartio lähti motocrosspyörän perään. Partioauton nopeus näytti Laivanrakentajantiellä 130km/h ja etäisyys motocrosspyörään pysyi samana.

Laivanrakentajantiellä on 50km/h nopeusrajoitus osoitettu liikennemerkein. Tullessa Hiuntien risteykseen motocrosspyörä kääntyi oikealle Hiuntielle. Kääntyessä motocrosspyörä kulki sivuluisussa ja kuljettaja oli menettää ajoneuvonsa hallinnan. Poliisipartio seurasi motocrosspyörää Hiuntiellä, jossa samaan suuntaan kulkevalla pyörätiellä oli suuri joukko pieniä lapsia kävelemässä.

Kyseisen kohdan läheisyydessä on myös suojatie, joka kuljee Hiuntien poikki. Motocrosspyörä jatkoi Hiuntietä pitkin ja Hiuntiellä se ajoi ajoradan oikealle puolelle nurmialueen yli jatkaen Hiuntien suuntaista pyörätietä pitkin. Motocrosspyörä jatkoi pyörätietä kääntyen pyörätielle oikealle Ankkakujan suuntaan.

Koko takaa-ajon ajan motocrosspyörä käytti erittäin vaarallista ajonopeutta. Ajoneuvoja oli vastaantulevana sekä samaan suuntaan menevinä. Liikenne oli vilkasta, kevyttä liikennettä oli paljon ja ajoreitillä oli useampia suojateitä.

Noin 15 minuutin kuluttua poliisin menetettyä motocrosspyörän näkyvistään, hätäkeskukseen ilmoitettiin motocrosspyörän menneen Ankkakuja 5 pihalle. Poliisi otti paikalta kiinni kaksi henkilöä ja vapautti heidät kuulusteluiden jälkeen.

Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, ajoneuvorikkomuksena, niskoitteluna poliisia vastaan ja ajoneuvorikkomuksena.