Kalanti-seuran aineistoa esillä Raimon kammarissa

Kalannin kirjaston näyttelytilassa Raimon kammarissa on syyskuun ajan esillä Kalanti-seuran aineistoa. Seura täytti tänä vuonna 50-vuotta ja sen kunniaksi koottu näyttely oli elokuussa Kalantipäivänä esillä museolla ja nyt se on nähtävissä avarammissa tiloissa kirjastossa.

Vanhoja valokuvia.

Esillä on paljon vanhoja, jopa yli 100 vuotta vanhoja valokuvia Kalannista. Kuvissa näkyy sen ajan ihmisiä työn touhussa ja myös taloja ja maisemia, jotka ovat siitä kovastikin muuttuneet. Kuviin liittyy myös lyhyt selostus tapahtumasta ja ihmisistä.

Toisen puolen kuvakavalkadista täyttää kuvat seuran järjestämistä työnäytöksistä. Työnäytöksissä vanhat taitajat esittelivät vanhoja työtapoja ja -menetelmiä mm. Kalantipäivän tilaisuudessa.

Työnäytöskuvia on pidetty seuran alkuvuosilta asti ja kuvia on paljon mm. 1980-luvun näytöksistä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana työnäytösten pito on lähes päättynyt.

 

Raimon kammarissa on myös esillä Kalannin pukuja sekä tietenkin vakkoja. Aikanaan vakat antoivat nimensä koko alueelle ja taito niiden tekemiseen oli lähes joka talossa.

1900-luvun loppupuolella vakkoja osasivat vanhaan tapaan tehdä enää muutamat harrastajat ja heidän tekemiään vakkoja on säilynyt seuralla ja nyt ne ovat nähtävillä Raimon kammarissa.

Vakantekijöistä on myös valokuvia ja hieman muutakin tietoa.

Näyttelytila on kirjastossa avoinna vain virkailijan ollessa paikalla eli omatoimikirjaston omatoimiaikoina kammari on turvallisuussyistä kiinni.

Henkilökunta on Kalannin kirjastossa paikalla maanantaisin kello 10-16, tiistaisin 14-20 ja keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin kello 10-16.

Uusvanhoja Vakkoja.