Bar m’Uki satsaa musiikkiin

Viime vuonna juuri ennen Merefestejä aloittanut Bar m’Uki on profiloitunut laadukkaan musiikin esittämispaikkana. Ravintolaa pyörittävä Antti Rautala lupaa tulevaksi talvikaudeksi entistä useammin elävää musiikkia ja kovia nimiä.

– Viime vuoden remontti sujui hyvin ja ravintolan uusi ilme on oikein onnistunut. Esiintyjille saatiin paremmat tilat ja muutenkin ilme on avarampi kuin tilassa toimineen edellisen ravintoan aikana.

Musiikkia ajatellen myös tilan akustiikka on onnistunut, sillä esimerkiksi paljon sisustusmateriaalina käytetty puu vähentää kaikua ja tekee äänestä pehmeämmän. Baarissa on myös omat kunnon laitteet.

– Kaikki tosiaan pistettiin uusiksi ja alussa oli jotain pieniä ongelmia, mutta niistä on nyt päästy. Kokoajan myös tehdään myös pieniä parannuksia, esimerkiksi ulkotila on lasitettu ja sinne on tulossa lämmittimiä.

Ohjelmapuoleen panostaminen oli jo alun alkaen yksi Antin tavoitteista. Erilaisia esiintyjiä on viikonloppuisin ollut ja kesällä oli myös terassilla ohjelmaa.

– Koko ajan haetaan tunnetumpia nimiä, joulukuussa on tulossa tosi iso nimi, mutta sitä ei voi vielä paljastaa. Tavoite on saada esiintyjä joka viikonlopuksi. Erikoistapahtumia on esimerkiksi syyskuun lopulla oma oktoberfest.

Vakka-Suomen Panimo on tehnyt Bar m’Ukille oman erikoisoluen.

Uudenkaupungin ja Bar m’Ukin kokoisessa paikassa ei voi jatkuvasti olla huippunimiä, sillä asiakaskunta ei riitä eikä sisään edes mahdu tarpeeksi, jotta jokainen ilta olisi kannattava.

– Isot nimet ovat tavallaan osa markkinointia ja paikan tekemistä tunnetuksi. Ja osittain hankin niitä omasta nautinnosta, kun saa itse kuunnella kunnon livemusaa.

Antti miettii ja valitsee itse esiintyjät. Vanha kunnon rock’n’roll on takuuvarma yleisön villitsijä, mutta myös uudempi musiikki, mm. hip-hoppi on mennyt hyvin yleisöön, sitä vaan ei voi kuulijakunnan laajuus huomioiden olla kovin usein.

Paikallisten ja monessa yhteydessä tutuksi tulleiden esiintyjien lisäksi Antti on hakenut esiintyjiä kauempaakin. Silloin tällöin hän buukkaaa myös paikalle jonkun etukäteen täysin tuntemattoman yllätysvieraan.

Kesällä ulkoterassilla on viikonloppuisin yksittäisiä trubaduureja soittelemassa. Osa onnistui ihan hyvin, osa ei, mutta kaikki uusi vaatii aina aikansa, että yleisö ottaa omakseen.

Musiikkia on viikonloppuisin, viikolla on ollut monenlaista muutakin ohjelmaa, kuten karaokea ja ne illat jatkuvat ainakin syksyllä.

– Ja koko ajan on hakusessa jotain uutta. Perinteisiä tietokilpailuja ja bingoja on melkein paikassa kuin paikassa, mutta mikä olisi uutta ja erilaista tällaiseen paikkaan sopivaa ohjelmaa, Antti miettii.

Stand-up on käväissyt mielessä, mutta nimen pitäisi olla todella tunnettu, jotta Uudessakaupungissa riittäisi tulijoita.

– Ulkona oli kesällä voimanostokisat ja ne onnistuivat hyvin ja vastaavaa on suunnitteilla ensi kesäksi, mutta talvella tilat ovat vähän pienemmät. Itseä kiinnostaisi esimerkiksi vapaaottelutapahtuma, mutta siihen ei sisätila riitä.

Televisiosta näkee urheilua, kuten jalkapalloa ja jääkiekkoa. Keväällä sopivana päivänä muutama Suomen leijonien MM-peli keräsi salin täydeltä väkeä ja tunnelma oli korkealla, mutta tavallisia liigamatseja ei juuri jakseta lähteä baariin katsomaan.

Ruokapuoli on myös mietinnässä. Tällä hetkellä kiireisintä aikaa viikolla on puolenyön jälkeen, jolloin paikkakunnalla ei muualta sapuskaa saa.

– Pannupizzat ovat suosittuja ja niitä saa aina, hot wingsit on toinen suosikkituote ja siihen puoleen panostetaan lisää.

Päivisin on ollut muutamia ruokatempauksia, mutta varsinainen lounaspaikka m’Uki ole. Lounaspaikkoja viikolla kaupungista löytyy kyllä.

– Kokonaisuutena olen ensimmäiseen reiluun vuoteen hyvin tyytyväinen. Koko ajan on menty toiminnassa eteenpäin ja asiakasmäärä on kasvanut eikä yhtään tyhjää viikonloppua ole ollut.

Artikkelikuva: Antti Rautalan Bar m´Uki satsaa ohjelmapuolella erityisesti monipuoliseen ja laadukkaaseen musiikkitarjontaa.