Kaupunginhallitus miettii maanantaina ostoja

Kaupunginhallituksen maanantain kokouksen esityslista on varsin lyhyt eivätkä mahdolliset päätökset tule maksamaan kuin reilun 100 000 euroa.

Kaupunki on neuvotellut Onnenpolun varrella, lähellä autotehdasta sijaitsevan kiinteistön ostosta. Tontti on hehtaarin kokoinen ja sillä sijaitsee kaksi vanhaa asuinrakennusta ja kaksi talousrakennusta, mutta kaikki ovat olleet jo muutamia vuosia käyttämättöminä.

Kaavan mukaan alue on teollisuus- ja varastoaluetta. Alue rajautuu kaupungin ennestään omistamaan alueeseen.

Neuvotteluissa tontin hinnaksi on sovittu 75 000 euroa, joka tekee siis noin seitsemän euroa neliömetri ja vastaa keskimääräistä asuinpientalotontin hintaa.

Mark Twain totesi aikanaan, että maata kannattaa aina ostaa sillä sen valmistus on lopetettu ja kun kasvihuoneilmiö kohoavine merenpintoineen itse asiassa vähentää maata, niin kauppaa voi pitää kaikin tavoin hyvänä sijoituksena tulevaisuuteen.

Ja voihan olla, että autotehdaskin keksii joskus laajentua Onnenpolun suuntaa, jolloin tontille on käyttöä.

 

Seurakunta on taloutensa oikomiseksi myynyt ja myymässä kiinteistöjään. Seurakunnan Santtiossa Kihukuja 2:ssa omistama Kiinteistö Oy Santtion Rasti oli kesällä myynnissä Huutokaupat.comissa. Korkein huuto oli 25 500 euroa, jota kirkkoneuvosto ei hyväksynyt.

Tontin pinta-ala on 1600 neliötä ja rakennusoikeus 800 kerrosneliötä. Kaavassa tontin käyttötarkoitus on liikerakennusten korttelialue.

Tontti sijaitsee kaupungin omistamien alueiden keskellä, viereisellä tontilla on Merilinnun päiväkoti, jonka tulevaisuudelle opetus- ja kasvatuslautakunta pani kesällä pisteen eli päätti, että sen korjaaminen ei kannata vaan se suljetaan.

Seurakunnan omistamaa kiinteistöä ja viereistä päiväkodin tonttia on väläytetty mahdolliseksi kaupungin tukeman asuntotuotannon paikaksi.

Tontin ja rakennusoikeuden arvoksi kaupunkisuunnittelu arvelee noin 50 000 euroa ja kaupunginjohtaja ehdottaa hallitukselle, että kiinteistö ostetaan, jos seurakunta suostuu sen tällä hinnalla myymään.

Kaupunki ei tiettävästi osallistunut kiinteistöön huutokauppaan Huutokaupat.comissa, mutta olisi ehkä kannattanut, se olisi voinut tulla halvemmaksi. Toisaalta voi olla, että seurakunta ei suostu edes 50 000 euroon.

 

Kolmas asia ei todennäköisesti tiedä rahan menoa. Pyhämaan Nuorisoseura Kajastuksella on menossa Nuorisoseurantalon remontti ja yhdistys hakee siihen kaupungilta 30 000 euron korotonta hankelainaa vajaaksi kahdeksi vuodeksi eli 30.5.2020 asti.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on reilut 77 000 euroa, josta Ravakka rahoittaa puolet. Ravakan tuki maksetaan vasta jälkikäteen, joten yhdistys tarvitsee sen toteuttamiseen hetkellistä rahoitusta.

Kaupunginjohtaja ehdottaa, että laina myönnetään.

 

Neljäs varsinainen asia listalla on maanantain valtuustossa Merja Kosken tekemän aloitteen ohjaaminen teknisen toimen valmisteltavaksi.